Bombhot mitt i kommersen?

Efter medias rapportering om bombhot trots lugnande besked från polisen om att allt ska vara under kontroll, i alla fall nästan undrar jag hur det ser ut i centrala Göteborg idag

Nordstan en lördag då affärerna är öppna vimlar det av folk. Det är ibland så tätt att det är svårt att ta sig fram. Det ska finnas många poliser både i uniform och civilklädda ute i vimlet.  Men hur är det med alla köpsugna och vilken väg tar besökarna som stigit av bussar och tåg på centralstationen som ligger alldeles intill Nordstans köpcentrum?

Hur tänker folk?  Att det drabbar inte mig om det skulle smälla,  det är nog falskt alarm eller skräms de av rubrikerna och undviker utpekade områden i stan.

Rapporteringen är motstridig.

Igår bedömde polisen  att det inte fanns några kopplingar till terrorister eller terroristorganisationer. Idag rapporteras om att flera personer gripits misstänkta för förberedelser till terrorbrott men polisen  avråder inte folk att besöka city. Polisen säger sig inte heller känna till bakgrunden eller motivet till bombhotet.

-Den 1 oktober gjorde Säpo en terrorhotsnivåhöjning. Carina Persson bedömde i går inte att det fanns några kopplingar till terrorister eller terroristorganisationer, vilket även bekräftades av Säpo.(AB)

Sårbart samhälle

Misstankar och larm skapar osäkerhet och visar på hur sårbart samhället kan vara. Om det finns någon substans bakom misstankarna om terrorhot återstår att se.

Svensson Funderar om motiv och om det överhuvudtaget finns något bombhot.

Uppdaderat 15:00: Hotet inte avvärjt säger polisen.

Media: SvD1, DN, GP1, AB 1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant.se

  3 comments for “Bombhot mitt i kommersen?

Comments are closed.