Politiker ett frälse för sig?

De omutbara borde var ett självklart signum för politiker. De som fått förtroendet att företräda oss i olika beslutande församlingar ska  inte kunna köpas. Blotta misstanken  om motsatsen är förödande.

Sofia Arkelstens tillkortakommanden visar att politiker mycket väl kan vara  mutbara . Åka på bjudresa med ett av världens största företag och sedan stå i riksdagen och tala väl om samma företag är stötande.  Vem som köpt moderaterna vet vi inte då de är ett av få partier som vägrar redovisa vem som sponsrar partiet.  Carl Bildt tycker till och med att bjudresor är fint. Mutor är  inte  så farligt, det liksom ingår i jobbet för att hålla sig uppdaterad  tycks vara Bildts devis.  I moderaternas Sverige är vi med andra ord inte lika inför lagen.

Är politiker ett frälse för sig?

Moderater tycks anse sig vara förmer och stå över det som vi andra ser som rättskaffens. Eller är det helt enkelt så att det Sofia Arkelstens gjort när hon åkt på bjudresor och gått före i bostadskön är att hon handlat helt i enlighet med den ideologi som är moderaternas.

Moderaterna som näringslivets politisk gren kan inte tvättas bort med falsk marknadsföring. Det är ett som är säkert.Varumärket det nya arbetarpartiet krackelerade rejält med Sofia Arkelstens affärer och partiets bristande krishantering.

Tidigare inlägg

Media: AB, SvD, DN, Expr

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant.se

11 comments for “Politiker ett frälse för sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.