Bombhot eller tomt prat?

Polisen är sparsmakad när det gäller informationen om det som rubricerats som ett bombhot i Göteborg.

Informationen har också varit motstridig. Bombhot i centrala delarna i Göteborg  men ingen avspärrning eller allmän varning att ge sig ned på stan har utfärdats.

Två av de som  greps under dramatiska former framför sina familjer sitter kvar hos polisen. Övriga har släppts. Någon information om motiven eller bakgrunden till hotet förmedlar inte polisen. De gripna är två medelåders män   bosatta i Sverige sedan 20 år med ursprung från Syrien . Praktiserande muslimer säger Aftonbladet. Man kan ju fundera över varför det är polisen som handhar ärendet och inte säkerhetspolisen om det nu skulle vara förberedelse av terrorbrott. Varför denna förtegenhet hos Göteborgspolisen? Vet de inte mer eller är avsikten att inte röja källa  eller  hindra förundersökningen.  Säker källa eller helt enkelt grundlurade? Finns det överhuvudtaget något bombhot?   Svensson skriver

Troligen har det överhuvudtaget aldrig planerats nåt bombdåd i Göteborg och polisen har grovt misstagit sig alternativ grundlurats. Det är i alla fall den troligaste hypotesen så länge polisen inte presenterar mer information och bevis i fallet.

Det är väl ändå inte så att det räcker med att vara praktiserande muslim för  att  när snacket går bli misstänkliggjord? Enligt Aftonbladet ska tipset om bombhot kommit från en utländsk underrättelsetjänst.  Om det finns någon substans bakom tipset  återstår att se.

Polisen säger sig ha bevis men inte redovisat vad. Butikerna i Nordstan har tagit hotet på allvar och tittat över rutiner om det skulle bli skarpt läge. Många är de Göteborgare som valt att stanna hemma medan andra trotsat risken att hamna mitt i ett attentat.

Fel taktik av polisen att lägga locket på  ( DN )

Bevisen räcker inte (VG)

Tidigare inlägg

Andra bloggar om göteborg, bombhot, terrorism, politik, samhälle, intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Kristoffer
Kristoffer
13 years ago

Spelar väl ingen roll om hotet var tomt eller äkta, dvs det fanns en bomb. Varje gång vi ändrar våra vanor pga hot som dessa har terrorister lyckats i sitt uppsåt.

Nordstan var nästintill folktom och folk höll sig hemma. Är inte det att lyckas med att sprida rädlsa?

Kenneth
Kenneth
13 years ago

se kommentarsreglerna! /annarkia

trackback

[…] inlägg på bloggen Annarkia, […]

trackback

[…] på bloggen Annarkia, […]

Mike
Mike
13 years ago

False Flag operation (Uppenbart)