Assange en jagad man.

Julian Assange, Wikileaks grundare jagas nu också i Sverige.

Nyheten att Julian Assange är anhållen i sin frånvaro sprids snabbt över världen. Åklagarmyndigheten informerar  om att anhållan grundar sig på  misstankar  om ofredande och våldtäkt.

Julian Assange   bemöter nu anklagelsen i  DN ,AB och Ex:

– Varför dessa anklagelser kommer är vid denna tidpunkt en intressant fråga. Jag har inte blivit kontaktad av polisen. Påståendena är falska.

Vad som är sant får utredningen visa. Det är som alltid viktigt att komma ihåg att ingen är kan dömas skyldig utan domslut.

Jan Helin (AB) skriver :

-I sociala medier går nu storyn om våldtäktsanklagelserna mot Assange som en gräsbrand, ackompanjerade av den ena konspirationsteorin efter den andra. Journalistik är nu nödvändigt för att verifiera floden av uppgifter.

Wikileaks ett hot mot Pentagon

Wikileaks publicering av hemliga dokument  om kriget i Afghanistan har väckt beundran  samtidigt som mäktiga krafter gjort allt för att stoppa Wikileaks vidare publicering av mer material. Uppgifter om hot mot Assenge har florerat under en längre tid. Metoden att svärta ned en motståndare är säkerligen inte främmande för  säkerhetstjänster . Huruvida Assange är skyldig till anklagelsen eller Pentagon har ett fingret med i spelet återstår att se.

Otvetydigt är att Wikileaks verksamhet har bidragit till att sprida ljus över vad som försiggår i Afghanistan.

Pressmeddelande :

Piratpartiet ger fortsatt stöd åt Wikileaks demokratiarbete. Wikileaks talesperson Julian Assange har anhållits i sin frånvaro misstänkt för två våldtäkter under sitt stockholmsbesök. Dessa anklagelser rör Assange som privatperson och kommer därför inte att påverka samarbetet mellan Piratpartiet och Wikileaks.

Bloggat: Jinge, Satmaran,Ulf Vargek, ScaberNestor, Emanuel Karlsten (Ex) ”Konspirationsteorierna kommer att flöda”,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

5 comments for “Assange en jagad man.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.