Vindkantring.

Moderaterna backar och de rödgröna går fram iDN/Synovates senaste opinionsmätning.

Sverigedemokraterna hamnar under 4-procents spärren till riksdagen. Vänsterpartiet tycks ha förlorat på samarbetet i det rödgröna blocket och ligger dagens mätning farligt nära spärren men det är inget som bekymrar Lars Ohly.

Välfärden skiljelinje

Valet handlar om vilket samhälle vi vill leva i hur och verkligheten kommer att gestalta sig inte hur det är tänkt som de borgerliga partiledarna ofta hävdar. Allt för många har kommit i kläm på grund av alliansens experimenterande med sjukförsäkringen.

Moderaternas tal om att stora skattesänkningar och välfärd går ihop är det nog få som tar på allvar idag. Jobbskatteavdrag som resulterar i att dyra privata försäkringar ska ersätta en skattefinansierad välfärd kan i slutändan bli kostsamma och alla kanske inte ens har råd.    Mona Sahlin skriver i ett inlägg i Svd idag:

Vårt mål är att utveckla ­välfärden. Vi vet att vi har svenska folkets stöd. 92 procent av de tillfrågade i en ny undersökning uppger att de vill se investeringar i skola, vård och omsorg.

Valet kan avgöras på mållinjen.

Om tendensen i de senaste opinionsmätningarna håller i sig får alliansen lämna över regeringstaburetterna till de rödgrön efter den 19 septeember. Som det ser ut nu med så många osäkra väljare kommer valet att bli en riktig rysare och valkampanjandet pågå ända in på mållinjen.

Media AB, Svd, Ex

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , Intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Ulf Vargek
13 years ago

Ja vi får hoppas att vinden friskar i från vänster och att den böjer högerstråna och lägger dem längs backen.