Borg lockar med smågodis.

Nej jag tror inte det Anders Borg. Locka småbarn med godis kan fungera på barn  men knappast på vuxna och definitivt inte pensionärer. Det här luktar valfläsk:

Borg vill satsa på grupper som fått det sämre
Först kommer pensionärerna. Sen är det barnfamiljernas tur.
Nu vill finansminister Anders Borg satsa på dem som halkat efter i lågkonjunkturen(AB)

Menar Anders Borg allvar så räcker det inte med att sträcka ut lillfingret och tala om att prioritera och att det finns utrymme för att kompensera grupper som drabbats extra hårt av krisen.

  1. För det första nämns inte ens de arbetslösa och sjuka. De två grupper som regeringen straffat ut med sänkt arbetslöshetsersättning och  sjukförsäkringsregler som tvingar sjuka till socialtjänsten.
  2. För det andra finns inga konkreta förslag som är bindande.  Sverige  är det enda landet som beskattar pensionärer högre än de som fortfarande är i arbete. Pension som är intjänad lön har belagts med straffskatt.
  3. För det tredje finns inga uppgifter om finansiering. Jobbskatteavdraget fick sjuka, arbetslösa och pensionärer betalas. Ska kanske pensionärerna betala bakvägen med försämringar av subventionerad medicin och liknande?

Nej Anders Borg tomma löften som luktar valfläsk köper vi inte!. Klart är vad moderaterna och regeringen prioriterar. Först de rika, sen de rika igen och sist pensionärer, arbetslösa och sjuka.

Bloggat: Ilsemarie,” Kvinnor ratar moderaternas hjärtlösa politik”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , I

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments