Banden mellan Carl Bildt, UD och Lundin Petroleum.


Kontakterna  mellan familjen Lundin och det svenska utrikesdepartementet upphörde inte när Carl Bildt avgick ur Lundin Oils styrelse.

När Carl Bildt tillträdde posten som utrikesminister sågade han av banden till Lundin Oil enligt egen utsago.  Nu visar det sig att så inte är fallet. Utrikesdepartementet och Lundin Oil har affärer ihop, i så mån finns banden  kvar. GP:s kulturchef  Gabriel Byström har kartlagt banden,skrivit två artiklar och intervjuas av den anledningen i Göteborgs Posten

Utrikesminister Carl Bildt har tjänat många miljoner på sitt arbete för familjen Lundin. Det departement som han nu förestår har haft täta förbindelser med familjen som är huvudägare i ett företag som just nu utreds för folkrättsbrott.

Frågorna man måste ställa sig är: Är det bra? Vill vi detta? Svaret är förstås: Nej, det är svårt provocerande.(GP)

Lundin Petroleum är inte vilket företag som helst. Carl Bildt var under många år styrelseordförande och företaget utreds nu för folkrättsbrott i Etiopien. Det var Lundin Petroleums förehavande i Etiopien som Martin Schybbe och Johan Persson  var på väg att undersöka då de tillfångatogs.

Läs Gabriel Byströms artiklar om Lundin och tystnaden  HÄR och HÄR.

Bloggat: Svensson, Anders Romelsjö


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments