RUT är en värdegrundsfråga.

Ingen inte ens Fredrik Reinfeldt har lyckats förklara varför skattepengar ska användas för att subventionera städning av villor i Danderyd och Lidingö.
Trixandet med siffror när det gäller antalet jobb som hålls under armarna med hjälp av RUT-avdraget är beklämmande. Efter Alliansfritt Sveriges granskning hamnade antalet heltidsjobb på 7000.

Frågan är en värdegrundsfråga. Vill vi ha ett rättvist Sverige eller inte?  Ska skattepengar överföras till de som har gott ställt när det finns så många skriande behov att tillfredsställa. Pengarna kunde användas för att skapa jobb inom offentlig sektor där det finns skriande behov av ökad personaltäthet inom vård och omsorg efter de nedskärningar som gjorts. Det verkar som om RUT-avdraget, i folkmun kallat pigavdraget,  är en fråga som alliansen fört upp på dagordningen för att dölja och få tyst på debatten om utförsäkringen av sjuka.

Lite löjets skimmer blir det när journalister som bl a Lena Mellin och bloggare idag pekar på att det minsann finns personer inom s-leden som tjänar bra och som nyttjat RUT-avdraget. Än sen då? Gäller inte lagar och regler alla i samhället? Ska man när man värnar sjuka och arbetslösa själv se till att bli sjuk eller arbetslös?  Desto bättre att s vill slopa något de själva dragit nytta av.

Är det verkligen ekonomiskt hållbart att bygga en hel bransch på subventioner?

En märklig debatt som tar fokus från sånt som är betydligt viktigare.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

Bloggat: Peter Andersson, Jinge, Svensson, Röda Malmö, Ilsemarie

16 comments for “RUT är en värdegrundsfråga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.