Ett avdrag som stinker och blåblåvit röra.

En subventionerad städning som främst nyttjas av höginkomsttagare har marknadsförts med hjälp av trixande med siffror , hopblandade kort och ledarskribenter. Svarta jobb som gjorts vita påstås det. Nu visar det sig att branschen är långt ifrån så vit som den framställts.

Kerstin Fredholm, journalist och författare  gjorde  wallraffade inom städbranschen. Missa inte hennes inlägg  på Newsmill:

RUT tvättar inte städbranschens smutsiga byk

Det som vid första anblicken verkar vara vitt är kanske inte snövitt rakt igenom. Fasaden mot gatan är ren och snygg. I verkligheten kör städbolaget vitt och svart parallellt. Vi talar om en bransch med många skurkarbetsgivare.

Hur objektiva är de journalister som ska informera om RUT-avdraget egentligen, Så här skriver Magnus Ljungkvist:

Skickliga journalister som Lena Mellin, Tomas Ramberg, Lena Smedsaas, Inger Arenander och Mats Knutsson har alla gjort avdrag

Alliansen  står enade bakom en utvidgning av RUT-avdraget och har gjort frågan till sin hjärtefråga, en symbolfråga som stinker. Huruvida alliansen ställer sig bakom Maud Olofssons vilja att inte bara subventionera städning åt de rika utan också promenad med de rikas voffsingar förtäljer inte historien inte heller om avdraget också skulle omfatta kattvakt.

Inte riktigt lika eniga är alliansen när det gäller a-kassan. En riktig  blåblåvit röra är på gång.

Tidigare inlägg: RUT en värdegrundsfråga, När plånboken får styra,

En kampanj om RUT för att lägga locket på.

Andra  om , , , , , , , , Dn, SvD ,   intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] annarkia, Elkers.se, Lilla O, Klimatbluffen, Kent Persson (m) blo…, Lilla O, Rasmus Lenefors, Martin Mobergs blogg, Kulturbloggen, Svensk Myndighetskon… ,  Jöran Fagerlund, satmaran, Peter Karlberg, Utsikt Från Ett Tak, Alltid rött alltid r… , Zac’s åsikter på ett…, Mitt i Steget, […]

Sven Tycker
14 years ago

Senaste nytt från mauderaten? Låt skattebetalarna stå för lönen för alla tjänster som någon gör någon annan mot betalning. Om jag går ut med grannens hund – skattebetalarna betalar. Om grannen går ut med min hund – skattebetalarna betalar. Om jag installerar grannens dator – skattebetalarna betalar. Om grannen installerar min dator – skattebetalarna betalar. Om jag städar till grannen – skattebetalarna betalar. Om grannen städar åt mig – skattebetalarna betalar. Det blir ”en himla massa jobb”. Och dessutom blir det ju tyst på alla politiker som tjatar om att ”vi måste begränsa biragssamhället”.

Jakob
Jakob
14 years ago
Reply to  Sven Tycker

Men nu är Rut faktiskt ingen subvention, som många tycks tro. Det är en skattelättnad. Beställaren av tjänsten betalar till 100%. Oc h av den summan så går en viss del(men dock mindre än andra tjänster) som en skatt till staten. Så ju mer RUT-jobb som utförs. Desto högre skatteintäkt till staten. Något som alltför få verkar förstå. Inga andra betalar för Rut avdragen…

Funderingar ifrån ett kommunaltjobb
Funderingar ifrån ett kommunaltjobb
14 years ago

sven tycker

ja om du TYCKER att folketspengar är statens pengar .
då kan ju dina teorier stämma.

Tror knappast att en hårt arbetande undersköterska med 2 barn ANSER att hennes lön är statens pengar dock

trackback

[…] Kaj Raving,  Annarkia,  Peter Andersson, Alliansfritt Sverige, Martin Moberg, Badland Hyena, Utsikt från ett […]

trackback

[…] Annarkia […]

trackback

[…] kom ihåg att ”med socialism skola vi erövra världen”HD HD HD KB NSK NSK HDNSKbloggar 1 2 3 4 5 […]

trackback

[…] Tidigare inlägg: Ett avdrag som stinker… […]