Ett avdrag som stinker och blåblåvit röra.

En subventionerad städning som främst nyttjas av höginkomsttagare har marknadsförts med hjälp av trixande med siffror , hopblandade kort och ledarskribenter. Svarta jobb som gjorts vita påstås det. Nu visar det sig att branschen är långt ifrån så vit som den framställts.

Kerstin Fredholm, journalist och författare  gjorde  wallraffade inom städbranschen. Missa inte hennes inlägg  på Newsmill:

RUT tvättar inte städbranschens smutsiga byk

Det som vid första anblicken verkar vara vitt är kanske inte snövitt rakt igenom. Fasaden mot gatan är ren och snygg. I verkligheten kör städbolaget vitt och svart parallellt. Vi talar om en bransch med många skurkarbetsgivare.

Hur objektiva är de journalister som ska informera om RUT-avdraget egentligen, Så här skriver Magnus Ljungkvist:

Skickliga journalister som Lena Mellin, Tomas Ramberg, Lena Smedsaas, Inger Arenander och Mats Knutsson har alla gjort avdrag

Alliansen  står enade bakom en utvidgning av RUT-avdraget och har gjort frågan till sin hjärtefråga, en symbolfråga som stinker. Huruvida alliansen ställer sig bakom Maud Olofssons vilja att inte bara subventionera städning åt de rika utan också promenad med de rikas voffsingar förtäljer inte historien inte heller om avdraget också skulle omfatta kattvakt.

Inte riktigt lika eniga är alliansen när det gäller a-kassan. En riktig  blåblåvit röra är på gång.

Tidigare inlägg: RUT en värdegrundsfråga, När plånboken får styra,

En kampanj om RUT för att lägga locket på.

Andra  om , , , , , , , , Dn, SvD ,   intressant

8 comments for “Ett avdrag som stinker och blåblåvit röra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.