Än kan vi inte andas ut!

Alliansen är rökt och Beatrice Ask planerar för mer övervakning.

Trots  att antalet uppklarade brott med hjälp av hemliga tvångsmedel inte har ökat vill Beatrice Ask ge polisen möjlighet till mer avlyssning. Hur mycket mer elände ska denna regering åstadkomma innan de får lämna Rosenbad efter valet i september?

SCB:s stora väljarbarometer visar tummen ner för moderaterna och alliansen. De fyra  regeringspartierna får 36,8% och socialdemokraterna 35,3%.  Sverigedemokraterna 8,1 procent, Vänsterpartiet 8,0 procent, Miljöpartiet 8,0 procent och övriga partier 3,9 procent av rösterna.

Jonas Hinnfors, statsvetarprofessor:

– Det finns ingenting som tyder på att Alliansen kommer bli största block i höst. Man kan nog säga att Alliansen är rökt jämfört med de rödgröna partierna, säger han till Aftonbladet.

Stort bortfall och många osäkra gör undersökningen osäker. Intressant också att 80% av intervjuerna genomfördes före 15 maj med tanke på den snabba omsvängningen som skedde veckan innan valet till EU-parlamentet.

Inom S och M läggs nu pannorna i djupa veck för att försöka förstå och anpassa sig till den vänstervind som gick dem förbi. Men allvarligt talat vare sig S eller M kan någonsin bli bättre på miljöpolitik än MP eller V  och inte heller bättre på feminism än nämnda partier. Mitt tips är att pannvecken inte kommer slätas ut.

Tror och hoppas på att det politiska landskapet kommer att se annorlunda ut efter valet med ett starkare miljö- och vänsterparti. Och vem vet om inte Gudrun Schyman gör om bravuren och tangerar 4%-spärren. Problemet med Gudruns F! Är att partiet inte inser att jämlikhet är en förutsättning för jämställdhet. Det positiva är att F! tvingar andra partier att ge feminism en högre plats i agendan.

Nog kommer tiden fram till valet att bli spännande.

Media: DN12345

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 comment for “Än kan vi inte andas ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.