En ny tid på väg?

Det känns bra idag med vind som blåser vänster trots det mörka moln som envetet håller till där ute på högerkanten.

Rödgrönrosa majoritet i EU-valet här i Sverige lär sätta starka spår, trots lågt valdeltagande,när det är det dags för valet i september. Omsvängningen i opinionen kan endast tolkas som att nu får det vara nog med nyliberal experimentverkstad. Nu vill vi se ett samhälle där människor och miljön  går före marknadens, ett jämlikt samhälle där alla får plats, ett socialt och ekologiskt hållbart samhälle.

Resultatet är också en signal till socialdemokraterna att se över sitt hus. Trianguleringen mot mitten har blivit ett blindskär där vänstervinden fått blåsa förbi. Står S kvar och stampar på samma nivå i rlksdagsvalet lär Löfven få finna sig i att bjuda in fler än MP till förhandlingsbordet.

För Vänsterpartiet måste resultatet ha blivit en besvikelse även om partiet ökar några tiondelar sedan sist. I Göteborg blev F!  större än V.

euvalet

Jag vågar sätta en slant på att är  en hel del unga vänstersympatisörer  som reagerade på Sjöstedts plump i protokollet då han fördömde Ung Vänsters deltagande i en antirasistisk demonstrationen  på Götaplatsen.

Feministiskt initiativ fångade upp ungdomsväljarna och hade ungdomarna fått bestämma hade Piratpartiet fått stanna kvar i Bryssel.

Bland moderaternas väljare är många äldre män. Kanske självdör det partiet så småningom. Och vem vet om inte alla de yngre män som sympatiserar med Sverigedemokraterna kommer till insikt så småningom?

Kanske väntar andra tider nu. För att möta främlingsfientlighet och rasism här hemma och ute i Europa krävs en politik som tar sikte på att minska klyftor och skapa jobb och främst av allt återupprätta den välfärd som raserats under nyliberal flagg.

Media: DN1234, Skanskan1234

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 

 

 

5 comments for “En ny tid på väg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.