Allt är inte vad det synes vara.


Avsikten med Europakten är inte primärt att stödja krisdrabbade länder. Nej syftet är att hålla banker och  kreditgivarna skadeslösa.

Över 100 miljarder vill Reinfeldt och Borg använda för det ändamålet. Över 100 miljarder av våra skattepengar samtidigt som herrarna  gärna ser att folk jobbar tills de stupar. Gårdagens nyhet om höjd pensionsålder är fortfarande stekhet.  Med en medelålder för män på 78 år och ett arbetsliv som sträcker sig till 75 kan man ju undra vad det är för liv  det är frågan om?En medellivslängd på  100 år ligger långt framme.  SCBs prognos för medellivslängd är 87 för kvinnor och 85 för män, år 2060. Redan idag har Sverige för övrigt  en högre pensionsålder än övriga EU.

Kommer framtidens historietecknare beskriva  Reinfeldt som statsministern med kluven tunga. Han som tog med ena hand och gav med andra. Han den där omvände Robin Hood .  Ett samhälles eftermäle grundas på hur det tar hand om de svagaste.  och i det fallet får regeringen Reinfeldt underbetyg.

Inte är det för Sveriges eller grekernas väl Sverige ska bli medlem i Europakten.

För man måste ställa sig frågan om inte Grekland och i synnerhet grekerna har mest att vinna på att ställa in betalningarna och skriva ner sitt skuldberg och kanske även samtidigt lämna euron för att återfå sin konkurrenskraft och därmed tillväxtförmåga.

Alternativet är att gå med på ytterligare åtstramningar som i första hand syftar till att rädda landets fordringsägare har ingen uppsida.

Det är uppenbart att alla de så kallade grekiska ”räddningspaketen” nu ser ut att ha kört fast. De senaste förhandlingarna med den så kallade ”trokjan,”( IMF, ECB och EU) om grekiska ”reformer” och besparingar, samt förhandlingarna med de kvarvarande privata långivarna om ”frivillig” nedskrivning av fordringar har haft en märklig egenskap; de har inte haft som huvudsyfte att rädda Grekland utan att i stället skydda de som har lånat ut pengar till landet.(  Per Lindvall , E24)

Över 100 miljarder för att göda finanskapitalets fortsatta giriga fingrar samtidigt som vi när vi blir äldre ska piskas att stå till arbetsmarknadens förfogande.

Vilken verklighet Reinfeldt lever i är en berättigad fråga. Inte ser den då ut som den vi andra vistas i.

 När jobbet blir för tungt får jag väl jobba med något annat , säger Reinfeldt.

För den som, likt Fredrik Reinfeldt, vuxit upp i politiken brukar det betyda styrelseposter i näringslivet eller högavlönade konsultuppdrag. Vad det betyder för en byggnadsarbetare eller ett vårdbiträde som känner att rygg och knän inte längre orkar är lite mer oklart . (AB)

Media: 24 ab1 ex1 svt sr1 dn1234 svd123
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] avsaknad av landmärken, Andersson om att allt är ett PR-jippo? (tack Peter) Thomas Böhlmark, Annarkia, Mario om villkoren för […]

anita
12 years ago

Våra miljardlån till europakten för att rädda banker och kreditgivare rimmar illa med Anders Borgs ”vrede” över de vinster som de svenska storbankerna gör. Det är inte bara Reinfeldt som talar med kluven tunga.

SCB, vad är det mot Reinfeldts siargåvor: han vet att det kommer att ”krylla av 100-åringar” snart! 🙂

trackback

[…] Bloggat: Annarkia, Röda Malmö, Kildén & Åsman, Läs även andra bloggares åsikter om Strejk, Adedy, GSEE, […]

trackback

[…] Annarkia om Europakten, Martin Moberg om en cynisk samhällsmodell,  Lena Sommestad om att nordisk modell […]

Anonym
Anonym
12 years ago

Tyskland och Frankrike ligger tillsammans med 50% av de dåliga krediterna mot Grekland, tror f-n att dom försöker hitta idioter (läs Sverige) att sprida riskerna på. I samma ögonblick som man har lyckats lämpa över riskerna på andra släpper EU grekerna åt sitt öde och en konkurs.