Hur länge ska Reinfeldt få hålla på?

Hur länge ska han få hålla på,  Reinfeldt? Nog verkar han vara en kluven man denne Reinfeldt som ena stunden fixar jobbskatteavdrag och i nästa ska vi jobba längre för att få det att gå ihop.

Först slaktade han de regler som gör det möjligt för svårt sjuka att rehabilitera sig och komma igen.   Kan man andas då kan man också arbeta är  Reinfeldts måtto. Sedan skapade han en sfär där arbetslösa tvingas jobba till slavkontrakt i fasans fas 3.    Inte nog med det utan ungdomar  de ska arbeta till minilöner de.  Nu har han mage och påstå att välfärden står på spel om vi inte jobbar tills vi är 75 år.  I en tid då arbetslösheten är oroväckande hög och ungdomsarbetslösheten  når upp till 20% är det direkt provocerande att ens tänka tanken att höja pensionsåldern med 10 år från dagens 65 till 75 år.

Hur ska alla de som inte orkar arbeta tills de är 65 klara sig om det skulle bli verklighet? Byta till ett lättare jobb är svaret från vår statsminister. Vilken verklighet lever han i? Hur tänker han här? Ska unga jobba med andra yrken än äldre?  Rena rama ålderssegregationen. Borde han inte istället satsa på att förbättra arbetsmiljön så att människor orkar arbeta fram till 65 års ålder och på så sätt möjliggöra för de som så önskar att fortsätta ett tag till.

En märklig tid vi lever i. Här lånar Reinfeldt ut över 100 miljarder av våra skattepengar för att stödja en döende euro allt för att möta  finansmarknadens  girighet . Här hemma tillåts riskkapitalister i god privatiseringsanda vinstmaximera , skyffla iväg pengarna till skatteparadis och låta gamla och unga betala priset. Nu vill han att vi jobbar tills vi stupar. Med hög ålder kommer ålderskrämporna och sjukdomarna en efter en. Så infernaliskt    att höja pensionsåldern när man samtidigt försämrar sjukförsäkringen så att den inte minskar förmågan till skattesänkningar. Hur ska detta sluta?

Media: DN1, 2, Svd1, 2, Ex1, 2, 3, AB1, 2, 3, GP, SVT 1, 2, 3, 4, 5, 6, Dagens Arena, SR. LO-tidningen 1, 2,

Bloggat: Jinge, Mikael Andersson,Ilse-Mari, M Moberg, Peter Andersson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Olas tankar, Kulturbloggen, Göran Johansson, Signerat Kjellberg, Parkstugan,Mitt i Steget, Annarkia, Mattias Lundbäck, Martin Moberg, Mikael Andersson, Staffan , Peter , […]

trackback

[…] Annarkia – Hur länge ska Reinfeldt få hålla på?  Utlandssvenskan – Den där byrackan […]

Joanna
Joanna
12 years ago

Svenskar jobbar i snitt drygt tre år längre än genomsnittet i EU. Det visar uppgifter från Pensionsmyndigheten. Medellivslängden för män är 78 år och så vill Reinfeldt att vi ska jobba till vi är 75 år. Vad är det för ett liv?

Monica.S
Monica.S
12 years ago

Rheinfeldt lider av storhetsvansinne alternativt avsaknad av verklighetsförankring!
Piskan ska fram igen och denna gång vina över de blivande pensionärernas ”ryggar”. Hot om lägre pension är bara medlet för att nå målet, när villkoren för en ny grupp dikteras, som ska känna sig utanför om knopp, kropp och själ inte orkar. De som kan, vill och önskar kanske inte ska hindras om önskemål/behov finns, men vi måste, solidariskt ha den höga arbetslösheten i tankarna. Vi behöver fler svenskar – uppmuntra/stimulera barnafödandet med bra förmåner till ekonomisk kompensation vid ledighet för detta och se över lagstiftningen som möjliggör föräldraledighet från arbete för båda könen och där inkomstförlust/inkomstskillnader inte ska vara avgörande. Detta frigör arbete, ökar populationen och minskar arbetslösheten.. Ekvationen med få arbetstillfällen, hög ungdoms-/ arbetslöshet, arbeta efter pensionsåldern, lågt barnafödande … går inte ihop! Men piskan den ska fortsätta att vina och vilken grupp står på tur härnäst?

gt
gt
12 years ago

Herr Ren-svält betalade ut ”jobbskattebidraget” bara för att svenskarna ska spara det till att ha det bra på ålderns höst, (för sina egna pengar). Jojomän, de som trodde att 100-lapparna extra skulle användas till att handla lite extra kläder på affärerna eller renovera för ROT förstod aldrig avsikten med jobbskattebidraget. Allt handlar bara om att spara sina korvören för hyra, mat, sjukvård, åldringsvård, mediciner, läkarbesök you name it, inga löneökningar dock, det fattar ni väl. Samtidigt ska vi jobba längre och bli lurade på de inbetalade pensionspengarna, de lägger Ren svält beslag på.

Ingrid
Ingrid
12 years ago

Ditt ip-nummer har på förekommen anledning placerats i spamfiltret.Personangrepp godtas inte.Se kommentarsreglerna!

/annarkia