Hur länge ska Reinfeldt få hålla på?

Hur länge ska han få hålla på,  Reinfeldt? Nog verkar han vara en kluven man denne Reinfeldt som ena stunden fixar jobbskatteavdrag och i nästa ska vi jobba längre för att få det att gå ihop.

Först slaktade han de regler som gör det möjligt för svårt sjuka att rehabilitera sig och komma igen.   Kan man andas då kan man också arbeta är  Reinfeldts måtto. Sedan skapade han en sfär där arbetslösa tvingas jobba till slavkontrakt i fasans fas 3.    Inte nog med det utan ungdomar  de ska arbeta till minilöner de.  Nu har han mage och påstå att välfärden står på spel om vi inte jobbar tills vi är 75 år.  I en tid då arbetslösheten är oroväckande hög och ungdomsarbetslösheten  når upp till 20% är det direkt provocerande att ens tänka tanken att höja pensionsåldern med 10 år från dagens 65 till 75 år.

Hur ska alla de som inte orkar arbeta tills de är 65 klara sig om det skulle bli verklighet? Byta till ett lättare jobb är svaret från vår statsminister. Vilken verklighet lever han i? Hur tänker han här? Ska unga jobba med andra yrken än äldre?  Rena rama ålderssegregationen. Borde han inte istället satsa på att förbättra arbetsmiljön så att människor orkar arbeta fram till 65 års ålder och på så sätt möjliggöra för de som så önskar att fortsätta ett tag till.

En märklig tid vi lever i. Här lånar Reinfeldt ut över 100 miljarder av våra skattepengar för att stödja en döende euro allt för att möta  finansmarknadens  girighet . Här hemma tillåts riskkapitalister i god privatiseringsanda vinstmaximera , skyffla iväg pengarna till skatteparadis och låta gamla och unga betala priset. Nu vill han att vi jobbar tills vi stupar. Med hög ålder kommer ålderskrämporna och sjukdomarna en efter en. Så infernaliskt    att höja pensionsåldern när man samtidigt försämrar sjukförsäkringen så att den inte minskar förmågan till skattesänkningar. Hur ska detta sluta?

Media: DN1, 2, Svd1, 2, Ex1, 2, 3, AB1, 2, 3, GP, SVT 1, 2, 3, 4, 5, 6, Dagens Arena, SR. LO-tidningen 1, 2,

Bloggat: Jinge, Mikael Andersson,Ilse-Mari, M Moberg, Peter Andersson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

7 comments for “Hur länge ska Reinfeldt få hålla på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.