Allt annat än lugnt på socialdemokraternas bord inför kongressen!

Dagligen finns rubriker i media om människor som sopas ut från sjukförsäkring trots att de enligt läkare är sjuka och därmed oförmögna att arbeta. Är försäkringskassan  av annan mening är det den myndighetens beslut som går före sjukskrivande läkare.

Medierubrikerna om utförsäkrade var vardagsmat under Alliansens regeringsinnehav. Många med mig hade nog hoppats på att med en socialdemokratiskt ledd regering skulle ett mänskligare samhälle se ljuset där sjuka tillåts vara sjuka och ges tid för nödvändig rehabilitering.

Så blev det inte. 180-dagars regeln finns kvar dvs efter 180-dagars sjukskrivning ska den sjuke stämmas av mot hela arbetsmarknaden. Utförsäkringarna av sjuka människor fortskrider i oförminskad takt.

Tror de som bestämmer att efter 180 dagar är man frisk. Längre än så kan man inte vara sjuk? Eller är det helt enkelt så att längre än 180 dagar får man inte vara sjuk och få sin ekonomi tryggad genom sjukförsäkring. Kanske är det så att man vill desinformera genom att hyfsa till statistiken och putta sjuka över kanten för att få ett lägre sjuktal?

Jag blir inte klok på hur man resonerar. Inhumant är det och det är bara förnamnet! 

Lästips:

Socialdemokraterna lugna trots djup kris, T Ramberg;

Benådade ögonblick av fri sikt, G Greider

Kommentar: Hur kan socialdemokraterna sitta lugna trots djup kris. Inte kan man nöja sig med att vila på tidigare lagrar. Debatten om krisen inom sjukvården borde få en och annan klocka att ringa.

Ett plus i kanten är att man med hjälp av Vänsterpartiet fattat beslut om att beskatta privata sjukförsäkringar betalda av arbetsgivaren.

#blogg100  dag36

Andra om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments