Förmånsbeskatta privat sjukförsäkring rätt väg att gå.

Förslaget att förmånsbeskatta privata sjukförsäkringar betalda av arbetsgivaren får försäkringsbranschen att slå bakut.

Regeringen och Vänsterpartiet vill förmånsbeskatta  privata sjukförsäkringar  betalda av arbetsgivaren. Försäkringsbranschen slår knut på sig själv i ilska och påstår på bästa sändningstid i nyhetsprogram efter nyhetsprogram  att försäkringarna tillför resurser till sjukvården.

Hur de räknar vet i sjutton. Faktum är ju att resurser dras ur den offentliga sjukvården. Hur ska man annars tolka att den läkare som opererar ex en höft på en privat sjukvårdsinrättning istället hade kunnat göra samma sak på ett allmänt sjukhus?

John Lapidus, forskare vid Handelshögskolan i Göteborg menar att:

Det är enklare att odla myter än att föra en rak och ärlig debatt om olika välfärdsmodeller. Läs hela texten här.

I svenska hälso- och sjukvårdslagen står det:

Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en vård på lika villkor för hela befolkningen. Vården skall ges med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans värdighet. Den som har det största behovet av hälso- och sjukvård skall ges företräde till vården.

Det är vad lagen säger. Verkligheten är en annan. Omfattas Du av en privat försäkring går Du före i kön. På annat sätt kan man inte tolka den verklighet som är.

Vill man ha ett jämlikare samhälle där behov går före plånbok vid sjukdom är förmånsbeskattning av privat sjukförsäkring rätt väg att gå!

#blogg100 dag 37

Andra om om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments