Nu hörs vapenskrammel igen.

Det larmas och skramlas med vapen igen. Iran  bryter mot icke-spridningsavtalet skriver media. Även Sverige skulle vara hotat.

Israel och USA går i spetsen för mullret mot Iran. Frankrike och Tyskland hakar på. Iran är en diktatur och ingen vän av vare sig  USA eller Israel. Är det sistnämnda som är problemet?

Vad är det för nonsens om att Sverige skulle vara hotat?  Vad är det egentligen frågan om? Förut var det Al Quaida som var hotet nu är det Iran. Är vapenskramlet som förmedlas via media ett sätt att förbereda oss på en kommande israelisk  eller amerikansk  attack mot Iran? Eller är det som Hans Blixt säger ett sätt att mjuka upp oppositionen mot ett europeiskt missilförsvar?

Varför skulle det vara mer skrämmande med iranska kärnvapen än israeliska och amerikanska. Jag bara frågar ?  Vilket/vilka av de länderna har utmärkt sig med den mest aggressiva utrikespolitiken? Regimen i Iran är ett hot mot den egna befolkningen men hur är det med omvärlden? Man bör ha i åtanke att regimen i Iran   har inte  haft någon aggressiv utrikespolitik undantaget  kriget med Irak.

Bloggat:  Jinge,   Svensson,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Socialdemokraterna, Håkan Juholt, Proffstyckarna, Attendo, Högersosse, Politik Läs gärna: annarkia, 1, 2, 3, Romelsjö, humanlabrat, 1, ilsemarie, 1, lidköpingssoc, varghjärta, 1 ab1 ex svt sr svd […]