Piazza di Spagna i Rom, bilder

Drömmer mig tillbaks till de varma sköna dagarna i Rom.

Regn,regn och åter regn. 80 mm på två dagar väntas i Göteborg och mer är på väg. Inte så konstigt att tankarna hela tiden flyger iväg till dagarna vi värmde oss i solen nere i Rom. Som tröst publicerar jag några bilder varje dag tills regnet ger med sig.

Vi bodde nära Piazza di Spagna mitt i Rom. Det är ett område som lockar många turister. Alla märkesbutiker på via de Condotti lockar nyfikna föstershoppare och  de med stor plånbok.

sptrbakommo

Morgan på Via dei Condotti med Spanska Trappan i bakgrunden.

jekefeet

Jesper guidade alla dagar

Vi njöt av atmosfären på legendarisk Caffé Greco. Vem vet kanske jag satt på samma sammetsklädda stol som bl a Rossini, Grieg, Goethe, Baudelair, Ibsen, Viktor Rydberg, Mark Twain , H. C. Anderson eller Gustav III gjort. En liten, liten kopp kaffe kostar runt 65 kronor. Då ingår vatten i kristallglas och kypare i frack.

Om fler gjort som jag, spillt på soffan  har nog möblemanget bytts mer än en gång.  Inte en min rörde den frackklädde kyparen men stängde av runt vårt bord för sanering när vi lämnade. Nu var det bara vatten som tur var. -Och ja kristallglaset gick sönder.

En mindre incident jämfört med plånboken som bara försvann så där i ett navs på metron. Slarvigt av mig. Jesper hade varnat för ficktjuvar och uppmanat mig att hålla hårt i väskan! Nåja där låg inte hela reskassan så nu glömmer vi den incidenten.

Spanska trappan blev vårt favorittillhåll efter sightseeing och restaurangbesök och mest varje kväll. Spanska trappan, Scalinata della Trinità dei Monti har uppkallats  efter det närliggande residenset för Spaniens  ambassadör i Vatikanen. Där avvisades jag av en civilklädd polis då jag försökte ta kort på karabinjärer. Fick sedan veta att man har all rätt att fota på allmän plats. Reta upp poliser i Rom är annars något  jag inte rekommenderar. Det kan sluta med konfiskerad kamerautrustning och transport en bit utanför.

 

bessesptr

Elisabeth på trappan första dagen i Rom

skeppet

Fontana della Barcaccia vid Spanska trappan

Vid foten av Spanska trappan ligger Fontana della Baraccia, en mamorfontän som har formen av en sjunkande båt. Utformningen tillskrivs Bernini  Pietro eller hans  son Gianlorenzo.

 

Foto: Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments