Mellan hägg och syren.

 Ute exploderar växtligheten. Ett eldorado för naturälskare men mindre trivsamt för pollenallergiker.

Jag vet hur det känns när bihålorna reagerar. Min kattallergi och överkänslighet för vissa dofter har lärt mig läxan. Bland häggen nere vid bäcken idag flippade mina bihålor ur och väl inomhus igen försvann symptomen.  Det var naturligtvis doften som fick mig att reagera. Vissa parfymer, liljekonvalj och hyacint får näsan att rinna och strupen att svullna.  Naturligtvis var det det som hände i morse. En allergisk reaktion.  Häggens doft påminner ju om liljekonvaljens. Se där!  Jag behövde uttrycka mig i skrift för att se sambandet mellan väggens doft och rinnsnuvan.

Men vad gör väl lite snuva och svullen hals när  sommaren står för dörren. Hägg- och syrendoften för att inte tala om alla liljekonvaljer vid tomtgränsen kan inte ta kål på den där varma sköna känslan som sipprar genom kroppen när sommaren snart är här. Jag är sommar. Punkt slut. Mitt i allt är det väl en himla tur att mina bihålor struntar i maskrosor. Visst är de vackra där de böljar fram över åkrar och vägkanter?

Vad är väl några översvämmade bihålor jämfört med en klass 3 varning för vattenflödena i  Sangisälven och Töreälven i Norrbotten.

Foto: annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Heksann
Heksann
12 years ago

Väldigt fina BILDER!

trackback

[…] som väckte minnet har rubriken ”Mellan hägg och syren”. I går ett välbesökt […]