Kylslaget och Vätterrök.

Idag blir det ingen söndagspromenad. Fortfarande runt 10 grader minus nu på eftermiddagen lockar inte ut mig. I morse rök Vättern. Två gånger till då lägger sig isen och våren fördröjs nere i city. Igår låg packis långt ut och den gula båten som får genomlida vintrarna i hamnen var omgiven av isblock.

Det är  vackert nere vid Vättern när det fryser på. Fler bilder kommer HÄR.

Elpriset rakade i höjden inte på grund av kylan i första hand.  Vinter efter vinter stängs kärnkraften ned på grund av översyn eller liknande precis då det är som kallast.  Det är en händelse som ser ut som en tanke.  Som tur är är det inte lika kallt på kusten västerut där vi har vårt sommarhus. Elen kan annars bli rejält dyr trots att elementen endast är inställda på frostfritt sisådär 5 plusgrader. Enligt villaägarna har vi sommarhuset  i ett av de dyraste elområdena idag.  Strömstad och Sotenäs toppar nätpriserna enligt Villaägarna. Trots dyra elräkningar är det inte alls säkert att strömmen fungerar när det blåser eller snöar.  Strömlöst med eluppvärmt hus i kylan blir snabbt kylslaget om man saknar annan värmekälla.

Ta det lugnt i trafiken . Det är på sina ställen rejält halt.

Media: dn svd svt sr ab  ex

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Kylslaget och Vätterrök Share this:TwitterLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

Anna-Karin Mattsson
Anna-Karin Mattsson
12 years ago

Jag har sett Vättern ryka tidigare än idag, jag tror att det var i början av den här veckan. Så kanske är det redan andra gången som Vättern ryker nu, tänker jag.

Jag hoppas på att Vättern inte lägger sig i år också, då är det risk att våren blir sen och kall i Vätterbygden. Även om det är vackert när den stora sjön förvandlas till is, så klart.

Hälsningar
Anna-Karin