Lögn och förbannad dikt.

Har det alltid varit så? Eller har vi blivit allt mer kritiskt granskande och medvetna om vad som sker och synes ske? Reinfeldt gör det och   Borg gör det?

De ljuger för att försköna den verklighet som är. Reinfeldt krånglar till det.  I  riksdagens  finansdebatt  den 3 februari  sa Anders Borg helt frankt att

”Sverige har lyckats bättre än praktiskt taget alla andra länder. Enligt OECD har Sverige de minsta klyftorna och den högsta sociala mobiliteten.”

Enligt OECD:s senaste rapport [pdf]   är klyftorna större i Sverige än i Norge, Danmark, Tjeckien, Slovakien och Slovenien.  Sverige tillhör dessutom de länder där klyftorna har ökat mest under 2000-talet.    LO-tidningen  skriver:

I 17 av 22 undersökta OECD-länder har de ekonomiska skillnaderna ökat, men i inget annat land är ökningen lika stor som i Sverige.

Vad det beror på är ingen hemlighet.  Det är en medveten politik från   Reinfeldt och Borg och deras allianssyskon att öka skillnaderna mellan som de uttrycker det de som arbetar och de som inte gör det.  Är du sjuk, arbetslös eller gammal  straffas Du numera i det här landet. Kajsa Ekis Ekman beskriver det bra i Expressen:

Sverige är rikare än någonsin. Vi har mer resurser än någonsin. Men för en allt större grupp svenskar spelar det här ingen roll.

[…]

Kanske kommer du att svara: dessa människor arbetar inte – vi står för en politik där det ska löna sig att arbeta. Men det stämmer inte. Även för gruppen anställda har risken för att hamna i fattigdom ökat under din tid vid makten.

[…]

Så därför undrar jag, Fredrik Reinfeldt: Vad är det som har hänt? Är det ett misstag, något som har gått fel? Eller är det så här du vill att Sverige ska se ut?

 Missade Du gårdagens Agenda där Ylva Johansson(s)  och Hillevi Engström(m) debatterade kan Du se det HÄR. Hillevi gjorde som Reinfeldt och Borg förskönade verkligheten. Hon till och med förvrängde den eller med ett finare ordval fortsatte alliansens alliansens desinformationskampanj om vad som ska räknas som bidrag. Skattesubventionerade anslag som krogmomsen som sänkts, RUT och ROT och pengar till FAS3-arbetsgivare det är bidrag. Arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen är just försäkringar som arbetstagande själva står för i form av dold lön. Socialförsäkringssystemet går för övrigt med enorm vinst medan sjuka och arbetslösa brandskattas med sämre villkor. Pensionen är intjänad lön .Punkt!

När det gäller sjukförsäkringen den sjuka försäkringen tycks de enskilda fallen som Reinfeldt inte vill kommentera bara bli fler och fler.

Fredrik Reinfeldt   krånglar och trasslar  till det för sig när han ska förklara  hur han ser på verkligheten.

Bloggat: Nemokrati  , Löntagarbloggen

Media: AB, Svd 1, 23, 4, DN 1, 2, SVT 1, 2, 3, 4, 5, 6, ETC, TV4 , 2, SR 1, 2, 3LO-tidningen, Ex,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Röda berget, Olas tankar, Martin Moberg, Kulturbloggen, Svensson, Lasses blogg, Annarkia om lögner,  […]