Vem har råd med Rut?


Varför inte göra livet lite lättare och anlita Rut så här inför julen?

Putsa silvret, byta gardiner och putsa fönstren, julstädningen står för dörren. Tänk om jag skulle anlita hjälp enkom för att få halva kostnaden avdragsgill. Nyttja Rut-avdraget även jag ? Njae, tror inte det. Även halva kostnaden kan  vara för mycket för mångas plånbok.

Sjutton också att vi inte tänkte på att nyttja den svarta marknaden vid flytten.  En marknad som bara växer. Det finns flyttfirmor som på fakturan noterar såväl flyttstädningen som flytten av bohaget under posten städning och vips är halva kostnaden avdragsgill.Det handlar om många sköna tusenlappar.

För att nyttja Rut-avdrag även vitt sådant kräver en viss tjocklek på plånboken. Det är inte alla förunnat att kunna köpa läxhjälp till barnen eller få fönstren putsade till julen, hyra bartender i mingeltider eller ordna barnkalas som sedan faktureras barnpassning för att plats som Rut-avdrag.. Så det här skatteavdraget gynnar de som redan har det bra och mest de som har råd med dylika tjänster.

RUT-avdraget har skapat en växande svart marknad visar det sig Och inte blev det fler vita jobb heller.

Den borgerliga regeringen har genom avdraget velat subventionera fram en ny tjänstesektor. På kuppen har man skapat ett system för oberäkneligheter, orätt­visor och fiffel.(Daniel Swedin, AB)

Tro nu inte att jag anlitat en flyttfirma som fakturerade flytten som städning. Det sätter min moral bom stopp för. I ärlighetens namn måste jag dock tillstå att själva städningen av den gamla lägenheten skaffade jag hjälp  med och får halva kostnaden av staten.

Bloggat:Alliansfritt, M Moberg,

Media: AB1,2,SVT1,2, DN1,SvD1,Dagens Arena, AB3,


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Läs mer: Moberg, Leines, Annarkia, Kjellberg, Borgarmedia: SVD1, 2, GP1, 2, 3, 4, DN1, 2, 3, Läs även andra bloggares åsikter om […]