Ingen vinter i sikte.

Längtar efter snö.  Men här är det fortfarande höst.

Nu är det så färglöst trist i naturen. Lerigt på skogsstigarna och en och annan förrädisk isfläck lockar inte till någon längre promenad.

En  decimeter snö , några minusgrader och strålande sol är vad jag behöver nu.  Inte mera storm och regn.

Vädret gör att det känns skönast att stanna inomhus. Cocooning för hela slanten. Visst är det mysigt men inte speciellt hälsosamt i långa loppet. En promenad i skogen när det biter så där skönt i kinderna det är hälsan själv.

Idag blev det en balansgång mellan isfläckar och slirig lera men blåsten gjorde att det nöp i till i kinderna i alla fall. luften uppe på höjden i mina gamla hemtrakter är också mycket lättare att andas än den nere i city.

I Jönköping kom vi undan senaste ovädret   ganska lindrigt , inga avblåsta tak eller översvämningar. I Göteborg fanns ju risk för att drunkna i bilen om man inte hörsammade att vissa gator stängts av på grund av vattenmängderna som trängt in på land. Kraftig vind, stora vattenmängder  höjde havsvattenståndet mer än vanligt. Ett fenomen som enligt klimatforskarna göteborgarna får lära sig att leva med framöver.  Det är trots allt kanske lugnare att stanna kvar vid Vätterns sydspets   och backa på beslutet om att på nytt bli göteborgare.

Vi bor ju nära Vättern och vid viss vind känns det som om vi är ute på sjön i blåsigt väder. Ute på balkongen vill säga. En ganska häftig känsla och  inte alls oäven för en fd västkustbo som saknar havet. Risken att vattennivån skulle stiga så högt i Vättern att huset vi bor i  skulle invaderas av vattenmassor kommer inte att inträffa. I alla fall inte under min livstid.

Foto: annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments