Göteborg slapp undan ….

Många timmar i  väntan på en storm som vände i dörren. Myndigheter gick på SMHI:s prognos och Göteborg stängde ner redan på eftermiddagen. De andra väderinstituten, Dmi, Yr och Foreca, var av annan mening och pekade på kuling för Göteborg.

Vindar på 25-30 stannade vid någon och 20 ute vid Vinga. Resultatet blev långa köer vid centralstationen då tågtrafiken ställdes in. Lugnt på stan då de flesta hörsammat uppmaningen att stanna inomhus. En lång väntan på en storm som tog en annan bana.

Besviken? Knappast! Vi slapp undan den förödelse som följde i stormens spår söderut. Bara 3-4 mil söder om Göteborg blev det betydligt högre vindhastigheter med stormstyrka över land.

Vi hade turen på vår sida och kan andas ut.
————————–
Kan någon förklara varför stormar döps efter feminister? Gudrun och nu Simone?

Media: DN12, SvD123,SK123  & Svensson

Läs även andra bloggares åsikter om , ,,, ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] blåste igår och i natt. Nån allvarlig storm var det dock inte. I alla fall inte i Göteborg och på de flesta håll i Sydsverige. Myndigheter och media har utan tvekan överdrivit […]

Anton
Anton
10 years ago

Myndigheterna skrämde upp folk helt i onödan. Igen!

Argbiggan
Argbiggan
10 years ago

Betänk om det varit tvärt om. Vilket liv det skulle ha blivit och onödigt lidande och förstörelse om beredskapen varit låg och det blåst full storm med orkanvindar i byarna.