Göteborg slapp undan ….

... med trekvarts kuling.

Många timmar i  väntan på en storm som vände i dörren. Myndigheter gick på SMHI:s prognos och Göteborg stängde ner redan på eftermiddagen. De andra väderinstituten, Dmi, Yr och Foreca, var av annan mening och pekade på kuling för Göteborg.

Vindar på 25-30 stannade vid någon och 20 ute vid Vinga. Resultatet blev långa köer vid centralstationen då tågtrafiken ställdes in. Lugnt på stan då de flesta hörsammat uppmaningen att stanna inomhus. En lång väntan på en storm som tog en annan bana.

Besviken? Knappast! Vi slapp undan den förödelse som följde i stormens spår söderut. Bara 3-4 mil söder om Göteborg blev det betydligt högre vindhastigheter med stormstyrka över land.

Vi hade turen på vår sida och kan andas ut.
————————–
Kan någon förklara varför stormar döps efter feminister? Gudrun och nu Simone?

Media: DN12, SvD123,SK123  & Svensson

Läs även andra bloggares åsikter om , ,,, ,

Please follow and like us:

  4 comments for “Göteborg slapp undan ….

 1. Anton
  29 oktober, 2013 at 11:20

  Myndigheterna skrämde upp folk helt i onödan. Igen!

  • 29 oktober, 2013 at 11:28

   Av SMhI:s prognos blev det knappt en tummetott men bara några mil ifrån oss gick vädrets makter fram med ångvält. Göteborg fick alla fall en extra beredskapsövning.

 2. Argbiggan
  29 oktober, 2013 at 11:35

  Betänk om det varit tvärt om. Vilket liv det skulle ha blivit och onödigt lidande och förstörelse om beredskapen varit låg och det blåst full storm med orkanvindar i byarna.

Comments are closed.