En lång väntan …Hur känner sig människor som befinner sig mitt i områden som kan drabbas av vädrets makter? Det har jag alltid undrat när jag sett rubriker om orkaner som är på väg någon annan stans. Nu vet jag. Klass 3 varning har utfärdats  för området där vi bor. Göteborg ligger illa till för Simone som SMHI döpt orkanen till.

Ända sedan igår har vi följt väderprognoserna som har ändrats kontinuerligt. Nu har prognosen för norra Bohuskusten trappats ner till en vanlig höststorm.Där försvann en kump i magen! Då bör sommarhuset stå pall även om sommarmöblerna finns kvar ute på altanen.

gräddhyllan1

Vi bor högt och när det brakar loss så är det säkrast att låsa och undvika loftgången. Nu bor vi inte högst upp där bilden är tagen och det är jag glad för. I alla fall en dag som denna. Men de där nere, hoppas teglet håller sig kvar på taken.

I Göteborg öser regnet ner och här väntas orkanstyrka i byarna och kraftig storm under några kvällstimmar. Duscha tidigt, ladda alla datorer, mobiler och liknande, fylla på med värmeljus och fylla alla hinkar med vatten. Lite varmt vatten i termos. Vad mer?  Balkongen är i alla fall tömd och mat har vi. Alla frysklampar på plats…

Göteborgs stad stänger all fritidsverksamhet från klockan 16. Anställda uppmanas att ta sig hem från jobbet så fort arbetsuppgifterna tillåter.(SvD)

Oj, så här har jag aldrig kännt det tidigare när oväder vankas.  Min syster som jobbar sent hur går det för henne? Nära släktingar i Storbritannien på den mest utsattas sidan verkade ta det lugnt. I alla fall i går kväll.

Göteborg rustar sig för ovädret med att stänga av Älvsborgsbron, stoppa tågtrafik och skjuta upp avgångar med Stena Line . Hur går det med transporterna till och från flygplatserna? Inte kan väl plan landa på Landvetter och Säve när det är som värst?

Uppdaterat

Göteborg stad stänger ner så mycket som möjligt inför stormen och vill att all personal som kan åker hem.
Föräldrar uppmanas hämta sina barn tidigare på förskolorna och färdtjänsten vill att resenärerna avbokar så långt det går.(GP)

Mer info finns på Göteborgs kommuns hemsida

Media: DN12345, GP123Svd12 , Sk12345,  Jinge, Svensson

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
10 years ago

Ni håller er väl inne i dag och i kväll?