Efter regnet kommer snön?

Det regnar på Hisingen idag igen.

Var enda dag i en månad nu. Nästan varje dag.  Regn, regn och åter regn. Har lärt mig att kontrollera med SMHI om det möjligen kan vara så att det blir uppehåll några timmar.  Planerar mina aktiviteter därefter.  Ska inte klaga med tanke på hur det ser ut  på vissa håll i England. Ett regnoväder utöver det vanliga med stängda vägar och översvämmade och förstörda hus.

SMHI ger annars hopp. Mot slutet av veckan blir det kallare och i bästa fall lite snö. Det gillar jag .När naturen får vinterskrud blir det ljusare . Det grå trista försvinner och kroppen väcks till liv. Hoppas nu bara att SMHI har rätt den här gången. Får inte att glömma att byta  däck i tid i år, helst redan i morgon,  om vi ska klara backen upp till huset. Dubbat ska det vara!

Så här såg det ut i januari när skidspåren bar  i Jönköping.

Skidspår i Hallby, Jönköping. 2010

Nu när vi bor nära en stor naturpark kan vi ta skidorna på axeln bort till skidspåren om snön lägger sig. Det ser jag fram emot. Inte kan det gå så illa att vintern regnar bort? I så fall får jag drömma mig tillbaks till 2010.  Då kunde man tala om vinter. December månad det året blev den kallaste på över 100 år.

Media: GP1,DN1,2,AB1,2,


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments