Än har vi inte sett slutet.

Tragedin i Japan fördjupas. Antalet döda överstiger nu 20 000 . Vilket annat samhälle som helst hade rasat samman. Japanerna är fantastiska som orkar vidare.

[column width=”48%” padding=”2%”]

Hur orkar de när nu larmen kommer om förhöjda stråldoser i havet med en fiskenäring i spillror. Förorenat kranvatten i Tokyo och risk för nya skalv. Vart det vatten som användes för att bespruta reaktorerna i Fukushima fanns ingen kontroll. Nu har problemen med  reaktor 3 tvingat arbetarna att lämna räddningsarbetet. Än är faran inte över. Istället ser det ut som om katastrofen i Japan bara fördjupas.  Kärnkraftverken hade byggts för att klara 7.0 på Richterskalan. Den senaste jordbävningen uppmätte  upp till 9. Vad händer om det stora skalvet som alla väntar på inträffar i Tokyo?

Olyckan i Japan kommer att få konsekvenser för kärnkraftsindustrin världen över. Någon helt säker kärnkraft existerar  inte. Nu sprids radioaktiviteten över världen . Hur kommer det att  påverka miljön?

[/column]
[column width=”48%” padding=”2%”]

#Cartoon - #Japan Nuclear Disaster - #prayforjapan #tsunami #... on Twitpic

Vad skulle hända här hemma om det ”osannolika” skulle inträffa?Här hemma påstår ju några så kallade experter att strålning inte är farligt. Det är bara att tvätta av sig. Vilken bullshit! I japan kunde helikoptrar inte fortsätta besprutningen när strålningen var för hög.

Först om flera år har vi facit för katastrofen i Japan. Ett är säkert och det är motståndet mot kärnkraft ökar.

[/column]

[end_columns]

Media: GP , SvD, DN, Ex

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments