Usch för sislar och små kryp, bilder.

Nordens Ark 123Förra året hälsade jag på vargarna på Nordens Ark. Det var mitt första besök i parken.

Djurparker har aldrig lockat. Djur ska vara ute i det fria. Trots den grundmurade inställningen tog Nordens Ark mig med storm.

Med sina stora djurhägn och uttalade syfte att göra en insats för utrotningshotade djur är Nordens Ark ingen vanlig djurpark. Inträdet kostar och det finns ingen garanti att alla djur visar sig.

 

Förra årets vargparad lyste i år med sin frånvaro till min stora besvikelse.  Så stora är hängnen att de lätt kan hålla sig undan nyfikna betraktare.

Några som rusade fram och nyfiket kikade på oss människor var sislarna. Små otäcka varelser som mest liknar jättestora möss.

Nordens Ark 127Dagens behållning tyckte Morgan om sislarna.  Kanske var det det faktum att sislar är djurvärldens sjusovare. Hela sommaren jagar de föda för att lägga på ett fettlager för att klara den långa sovperioden som inträder i augusti-september och varar ända fram till mars april.

Nordens Ark 130Sislarna charmade inte mig. Nej fy och usch! Sislar och vissa småkryp är inte min melodi. Det var helt andra och mycket större djur som fick mig att stanna till. Vilka?  Det får bli ett nytt inlägg.

Media: AB, DN1,2,SvD, SR,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Usch för sislar och småkryp. […]

Morgan
Morgan
10 years ago

Fascinerande djur, trollar bort den mörka årstiden.