Skogens djur gillar vårt sommarhus.

 I sommar har vi blivit med husdjur eller snarare skogsdjur.

Får jag presentera Stig- Erik som byggt sin övervintringshåla bredvid vår uteplats bakom huset. I sommar har han ockuperat en låda med persilja som sommarbostad. På bilden är han på väg till sin håla inför det väntande regnet.

Tänk att nu har Stig-Erik bott på vår tomt i flera år. Inte så konstigt att paddan blivit ett kärt studieobjekt för våra gäster.
bambi 006

Harald har jag inte lyckats fånga på bild. Ännu. Harald är en harunge som gärna betar av vårt gräsmatta. Ligger bakom blomsterlandet och liksom väntar när vi kommer tillbaks till huset efter våra utflykter. Korsar tomten flera gånger om dan. Stannar upp och kollar in oss och försvinner sedan i ett skutt upp i skogen.

Att vi har rådjur på besök har vi förstått länge. Några buskar och kärleksörten visade tydliga spår efter middagsgäster. Läste om att försöka lura djuren om att de inte är ensamma med hjälp av upphängda bomullsbollar. Se det tycks fungera. Nu nöjer sig geten med sin kid att mätta magen på ängen nedanför huset. Undviker dessutom tomten när de vandrar vidare.

bambi 016

bambi 019

Skogens konung ska enligt ögonvittne  korsa ängen.

För säkerhets skull har vi hägnat in äppleträdet vi planterade i höstas. Det dignar av frukt. Skulle älgen lockas dit är det inte bara äpplena som ryker utan troligen hela trädet.

Foto: Annarkia

Andra om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments