ICA spelar med vår hälsa…

Fy fasiken vad äckligt! Ännu en gång har Sveriges största livsmedelskedja avslöjats.

 

Allt för ofta mat  med utgånget bäst före datum på hyllorna i de två ICA-butiker jag handlar. Jag har många gånger undrat om man räknar med att vi inte läser datummärkningen? Vi har i alla fall chansen att läsa och välja vår mat med korrekt märkning. Den möjligheten finns inte när maten märks om och säljs som ”ny” . Nu visar det sig att ICA-butiker fortsätter med otyget att märka om gammal mat.

ICA mfl butiker spelar med vår hälsa och  struntar i att gammal mat kan göra oss sjuka. Det ska bli intressant  att se vilken konsult som den här gången får uppdraget att krishantera och mildra avslöjandet. Vågar Du slå vad om att budskapet blir att bäst före datumet är snålt tilltaget och att maten håller längre. Jag vågar.

Nu är det banne mig sluthandlat hos ICA för min del. Fler  butiker än ICA syndar med datummärkningen så vem ska man lita på?

Media:AB, 1, 2, 3, DN, SvD, SVT, GP, 1, 2, 3, BT, SR

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Ståhle
Anders Ståhle
11 years ago

Det goaste av allt är att man skyller på att personalen inte följer rutinerna och packar om maten. Varför skulle personalen stå och jobba sig i onödan o packa om mat. Självklart vill ju ägaren till affären tjäna extrapengar på gammal mat och beordrar sina anställda att packa om och ändra datumet.