Inget lammkött till påsken på vårat bord!

Lamm är en vanlig rätt på vårt middagsbord, lammkotlett, lammgryta eller lammfärslimpa. God mat och bra djurhållning har jag trott. Men är det så säkert? Idag informerar media om ett nytt sätt att föda upp lamm. Lamm som snabbuppföds. Lamm som inte får vistas ute.  På en gård har uppfödare  dessutom fått dispens att  inplantera  embryon på kirurgisk väg i tackans livmoder. Snabbväxande lamm som föds lagom till påsken. I Sverige är det lag på att alla lamm ska  vara ute och beta från den 15 juni, men då har omkring 50 000 av lammen i Sverige redan hunnit bli slaktade.

Ökad efterfrågan på lammkött har lockat fram en industriell och konstlad uppfödning av lamm.

Jag säger nu Nej tack till lamm inför påsken. Jag vill inte som konsument indirekt  delta i en oetisk djuruppfödning. Och kanske är det dags att överväga att bli vegetarian på riktigt.

Bloggat:  Jinge undrar var djurrättsaktivisterna är.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant

Please follow and like us:

  11 comments for “Inget lammkött till påsken på vårat bord!

Comments are closed.