Nu krävs kraftfulla insatser för att rädda jobben.

EU kritiserar Sverige för överoptimistisk prognos. Budgetunderskottet är för stort  , 3,4% av BNP och risken  är en kvarvarande hög arbetslöshet samtidigt som allt för få nya jobb skapas.

Jobbskatteavdraget på lånade pengar är en post som bidragit till  underskottet i budgeten.  De avdraget skulle enligt regeringens förhoppningar skapa nya jobb något många ifrågasätter. Arbetslösheten ökar och ligger nu 9,3 enligt SCB.  Ungdomsarbetslösheten är oroväckande hög och regeringens bud om  65000 praktikplatser  på myndigheter och verk har fått stark kritik.

Överallt ser det likadant ut ungdomarna står på kö hos arbetsförmedlingar eller vägledningscentra som det så vackert heter som inte har mycket mer än en jobbsökardator  att erbjuda. När jag gick förbi i min hemstad igår satt mängder av ungdomar runt dessa datorer. Komvux som var många ungdomars räddningsplanka har åderlåtits på platser samtidigt som antalet som studerar på Högskola har minskat.

I en undersökning som socialdemokraterna låtit Novus utföra är majoriteten missnöjda med regeringens insatser mot ungdomsarbetslösheten:

6% anser att regeringen har gjort ett mycket bra jobb
19 anser att regeringen har gjort ett bra jobb
24% anser att regeringen har gjort ett dåligt jobb
22% anser att regeringen har gjort ett mycket dåligt jobb20% antingen eller 7% vet ej

Idag presenterar socialdemokraterna en jobbpolitik för att möta ungdomsarbetslösheten med intentionen att byta bidragslinjen med utbildning och en satsning på de unga.

Läs förslagen HÄR.

Skulle det vara val idag skulle vi få en kvinna som statsminister. Glappet mellan blocken ökar och Novus ger de rödgröna egen majoritet.

Bloggat: s-buzz, Peter Andersson, Jinge

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,  , , intressant

  4 comments for “Nu krävs kraftfulla insatser för att rädda jobben.

Comments are closed.