Annie Lööf offrar vargen.


Nu driver Centern igenom ytterligare en licensjakt på vargar trots att det blivit nej från EU. Så varför gör Centern detta?

nordens ark 096Eva Franchell, Aftonbladet menar att det är av rent egoistiska skäl. Vargen offras för vinna tillbaks kärnväljare på landsbygden och rädda partiet kvar i riksdagen. Franchell får stöd av elva forskare från statsvetenskapliga institutionen som redovisar fakta på bloggen Politologerna under rubriken ”Har centerpartiet något att vinna på vargfrågan

Såväl värlsnaturfonden som naturskyddsföreningen fördömer centerpartiets och naturvårdsverkets beslut om att skjuta 16 vargar

Enligt Naturvårdsverket är jakten selektiv och riktad på vargar i de mest inavlade reviren.

 

– Det skulle i så fall innebära att man skjuter bort en tredjedel av den reproduktiva delen av vargstammen. Man förstör medvetet förökningen, sade Tom Arnbom, rovdjursansvarig på WWF.

Det är även känt att varglobbyn är stark och tidigare om åren drivit igenom licensjakt på varg.

Två vargar i varje revir ska bort.  De län som berörs av jakten är  Värmland, Dalarna, Örebro, Västmanland och Jämtland .Frågan är om syftet är att ta död på vargstammen? Helt klart är att  att om man skjuter vargar som har valpar som föddes förra året kan det bli problematiskt. En föräldravarg i varje revir är tillåtet att skjuta. Vilken satanisk taktik att tillåta jakt på föräldradjur. Blir ungdjuren övergivna är risken stor att de  ger sig på tamdjur för arr inte svälta ihjäl och så är slakten av varg igång igen.

Lästips: ” Göteborgsvargen”, Svensson

Foto: Annarkia

Inlägg #006 i #blogg100 som är ett initiativ av Fredrik Wass.

Media: AB123, DN1234, SvD123, SR12345
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,,

6 comments for “Annie Lööf offrar vargen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.