Fotbollsstaden, dagens bild. #blogg100

Göteborg,  fotbollshuvudstad  i vårt avlånga land.

Hisingsparken

Här tränade ett tjejlag mitt i kylan. Är det vettigt med tanke på skaderisken?

När jag tar min dagliga promenad i Hisingsparken blir det så tydligt att Göteborg  är en stad där fotbollsintresset är stort.

På min väg in i parken omringas jag av fotbollsplaner.  Här tränar barn och ungdomar i alla väder.  Snöar det är snabbt en bil på plats för att befria planen från snö.

Nu är fotboll inte min arena. Intresset är inte brinnande om jag säger så. Trots det  så kan jag  inte låta bli att stanna till och kika på alla ungdomar som tränar så nitiskt. Häromdagen  var ett tjejlag igång trots kylan.

Mina kunskaper om fotboll  är minst sagt rudimentära. Häcken, Hisingslaget blev  tvåa i allsvenskan. IFK Göteborg-blåvitt, GAIS och ÖIS  se´n ’är det stopp.

Gästbloggare Morgan Vilhelmsson

Fick just reda på att J-Södra slog Häcken i en träningsmatch i Elmiahallen, 1-0. Även om man inte kan hålla på två lag samtidigt så ligger båda dessa lag mig varmt om hjärtat. 40 år i Jönköping och nu Hisingsbo gör ju sitt till.  Nu rullar bollen alltså igen efter julhelger mm. Topplagen har redan spelat flera träningsmatcher och en del har åkt till varmare klimat för att vässa form och taktik. I lägre serier nöjer man sig kanske med  att provbada bastun och ta sej en pilsner.

Oaktat typ av förberedelser så höjs tempen och adrenalinet inför seriestarten som inträffar runt mars/aprilskiftet. I vår blir det extra spännande för oss göteborgare: Kommer Häcken även i år att kriga om guldmedaljen och kanske i tät strid med Änglarna? GAIS och ÖIS möter J-Södra på Ullevi. Alla tre vill ju gärna upp i allsvenskan.  Goda utsikter för fin fotboll inför stor publik således.

Foto: Annarkia

Inlägg #005 i #blogg100 som är ett initiativ av Fredrik Wass.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , & JNytt12,GP

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments