Köpta gillamarkeringar, Facebook `s dödskyss?


Finns Du inte på Facebook finns Du inte. Hör Du till dem som tänker så? I så fall är Du inte ensam. Det lär finnas 900 miljoner konton världen över och fler kan det bli. Om nu inte den senaste utvecklingen får folk att vända ryggen till. Idag går det att köpa gilla-markeringar och också fans. Något för företag som vill synas men hur är det med privatpersoner. Vi lever i en tid som präglas av narcissistiska strömningar så varför inte. Se mig, se så populär jag är . Vistas Du på medier som Facebook, Twitter eller liknande känner Du säkerligen igen fenomenet även om Du själv inte tillhör skaran som använder sociala medier för att visa upp en snygg och åtråvärd yta.

Frågan är om inte den senaste utvecklingen med köpta gilla-markeringar och fans kommer att få folk att hitta andra communitys. Vilken bild ger ett företag som uppenbarligen  skaffat  rykte som baseras på köpta fans?

– Det här urholkar så klart Facebook. Det handlar bara om att lura in folk i en falsk ”like-situation”, man fuskar till sig bra sökresultat, säger Annika Lidne.

Att företag gör så här har jag viss förståelse för.Det är ett sätt att synliggöra produkten eller tjänsten. Om det leder till nöjda kunder är en annan femma.  Men tänk om några av de Du följer agerar så hur kommer du då att reagera?

Bloggat: Svensson

Läs även bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Krister Karlsson
Krister Karlsson
12 years ago

Detta andas panik. Anledningen torde vara FBs börsintroduktion som har kantats av kritik för att utgångspriset är för högt och många analytiker har avrått från köp eftersom FBs marknad bedöms mättad och intjäningsförmågan osäker. Jag tror detta mycket väl kan bli dödsstöten, men FB har skaffat sig makt. Inte minst genom det senaste köpet av Instagram. Dock är köpet osäkert och nu utsatt för granskning av amerikanska konkurrensverket. Underkänns köpet kan mycket väl FB stupa på samma sätt som Myspace.

Ittankar.se
12 years ago

Detta är knappast något hot mot Facebooks existens och de är säkerligen väl medvetna om problemet och lär agera kraftfullt förr eller senare. Jag förstår inte riktigt varför folk skulle välja andra sociala nätverk bara för att en del oseriösa småföretag använder sig av köpta likes?

Har också svårt att se varför ett ogillande av Instagram-affären skulle få Facebook att stupa? Visst vore det ett bakslag rent affärsmässigt men hur många användare bryr sig om detta?