Assange fri i fotboja medan Manning sitter bojad i buren.

Assange fri från häktet medan Manning sitter kvar i buren.

Många tävlade om att samla ihop till den borgenssumma på 2,5 miljoner kronor som krävdes. Fri mot borgen betyder nu inte att Assange går fri. Rörelsefriheten är begränsad av en mängd restriktioner och om han till sist frias från misstankarna som riktats mot honom    får en rättslig prövning avgöra. Med ett system där pengar avgör om man kan få leva i frihet fram till rättegång blir det skillnad på folk och folk. Assange är högvilt inte bara hos den svenska rättvisan utan också bland alla de som gärna vill få lite av hans strålglans.  Visst strålar det runt WikiLeaks grundare Julian Assange trots att många vill plocka av honom hjälteglorian.

Sverige eller USA

Domstolen i England kommer att pröva om Assange ska utlämnas till Sverige. Eller blir det så att USA har första tjing om de lägger fram en spionanklagelse? Kanske är det så att Obama och kompani tänker sig för mer än en gång. Tänk vilket rabalder det skulle bli och hur många gånger kommer då inte filmerna från amerikanska soldaters övergrepp i Irak och Afghanistan att visas. Bättre antikrigspropaganda än de avslöjandena finns inte. Soldater som med berått mod skjuter på civila för att döda och som sedan sitter och skryter med illdåden. Den amerikan som misstänks för att ha lämnat över allt material till WikiLeaks sitter i en trång låda och väntar på rättegång . För honom har borgen aldrig varit aktuellt.

Bloggat:Röda Malmö, Jinge

Media: AB Ex Svd DN Svt GP

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Pokerulf
13 years ago

De flesta vänsterfeministerna saknar förståelse vilket svenska rättsväsende agerande lär ha på personer utomlands. Det är ganska naturligt att utländska vänsterprofiler och liberaler ställer sig på Assange sida när det är så uppenbart att ärendet inte handlagts på ett normalt sätt.

Sara
Sara
13 years ago

IMPORTANT NOW!
please join and sign! http://www.avaaz.org/en/wikileaks_petition/?copy

carl
carl
13 years ago

Det är rätt att soldater ibland skjuter civila i muslimska länder, men jag har länge undrat hur en taliban ser ut?