Pojken som försvann?

Berättelsen om pojken som lämnades huttrande utan ytterkläder av sin pappa utanför idrottsarenan spred sig som en löpeld först inom sociala medier och sedan i gammelmedia. Vi var många som upprördes över pappans svek mot sin grabb och förfasade oss över hur coachande föräldrar pressar sina barn att prestera efter föräldrarnas måttstock.
Nu reses frågetecknen. Var finns pappan och vem är han? Var är grabben? Finns de överhuvudtaget? Om inte litar media på uppgifter i Facebook och Twitter så där rakt upp och ned? Utan att granska källan?Vad som är sant eller inte lär vi kanske aldrig få reda på.

Det positiva i hela den här förfärliga historia är att vi bryr oss om barnen. Social medier är ett kraftfullt men också farligt verktyg då de har en sanslös genomslagskraft på gott och på ont.

Media ex, 2,svd,1, 2,dn,1,ab,1,svt, 1, 2,

Andra om: ,  , , , ,

Please follow and like us:

  3 comments for “Pojken som försvann?

 1. 10 januari, 2012 at 04:47

  Fick via twitter (@ZealotZebra) veta att det var Carl Bildts son, som lämnats ute i kylan efter att ha ställt besvärliga frågor om Lundin Oil och Etiopiensvenskarna 😉

  • 10 januari, 2012 at 12:25

   Källa? Beelzebjörn är en källa jag litar på därför att …; dock inte i det här fallet 😉 @ZealotZebra om han/hon existerar är en andrahandskälla
   Trovärdigt? Inte troligt att en 10-åring ställer den typen av frågor
   Faktagranskning: har Bildt en son som är 10 år?
   Summa sumarum: Ingen trovärdig uppgift
   Sorry Belzee 😉

 2. Joanna
  14 januari, 2012 at 21:19

  Läs- och lyssnartips:
  Vi kollar storyn om innebandypappan…
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2795&artikel=4908901

Comments are closed.