Har blivit med ny dator.


Hård- och mjukvarutillverkare ett släkte för sig?

Lilleby 001Vad jag frapperas över är ett teknken utvecklas så snabbt och att priset på en ra dator faktiskt gått ner en hel del.

Windows 8 fungerar bäst med en dator som har pekskärm som komplement till tangentbordet.Allt går så mycket snabbare.  Nu sitter  jag här med en dator med sköna finesser.

Min gamla skrotfärdiga stationära dator en Acer segade och segade och  gjorde allt jobb vid datorn urtråkigt. Det tog en evighet att skriva ett blogginlägg om det ville sig riktigt illa. Nåja inte en evighet men för en person som jag som saknar tålamod kändes det så. Nu har vidundret mellanlandat i källarförrådet på väg till skrotning.

Undrar om jag inte lider av en anings paranoja? I alla fall misstänksamhet. Kanske en sund sådan egentligen. Kan ju aldrig veta om någon skulle börja rota i min dator när jag lämpat av den.  Då mina tekniska kunskaper inte är mycket att komma med  har jag tömt gamlingen på  allt innehåll för hand. Vid ett tillfälle som detta förstår jag vilken fantastisk support jag hade på mitt förra jobb.För att inte tala om all programvara som var licensierad även för hemmabruk. Ett Officepaket kostar  ex  en tusenlapp minst. .  Kedjorna bevakar varandra och det kan vi konsumenter dra nytta av. Jag prutade faktiskt

Nu är jag som tur är datorvan till max. Ändå tar det tid med alla installationer och nyheter. Måste det vara så krångligt? En BMW har sexton datorer.  Det enda som behövs är att vrida om startnyckeln och vips så fungerar allt. Användravänligt med andra ord. När det gäller hemdatorer så är det teknikerna som regerar utan  tanke på oss användare. Hur klarar en person med liten eller måttlig datorvana av att installera  och sätta sig in i hur en ny dator fungerar? Tid tar det hur som.

 Valde mellan en  Asus och en Acer Aspire M. Rekommenderades av försäljaren den förstnämnda men valde naurligtvis  den andra i det läget…apropå att inte lita på….Nåja, jag hade för en gång skull googlat runt och kollat in olika teste . Funderat över vad jag behövde och är jättenöjd med köpet. Med ny dator kommer blogginläggen att gå som en dans. Eller hur? Vem vet jag kanske håller ut i alla de hundra dagarna med ett inlägg om dagen.

Foto: Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Heksann
Heksann
11 years ago

Man kan ju ta ut hårddisken och spara.Den Tarja inte stor plats. Det har jag gjort med mina gamla datorer.

Heksann
Heksann
11 years ago

Oj, stavfel! Den tar ju inte stor plats, skulle det vara.