Vakna upp!


Nazister  angrep en antirasistisk demonstration i Kärrtorp, en förort i södra Stockholm. Demonstranterna överöstes med sten,flaskor och bengaler. Barn skrek ut sin rädsla och föräldrar försökte ställa sig i vägen för flygande föremål.

Detta är vad som händer i Sverige anno 2013. Nazister tar till våld mot fredliga demonstranter. På plats fanns en handfull  poliser trots att hotet mot demonstrationen var känt. Enligt polisens pressmeddelande nådde informationen om detta inte ända fram. Vilken sanslös flathet!

Det går att förhålla sig på två sätt till det faktum att förhandsinformationen om att nazister planerade att angripa demonstrationen i Kärrtorp fastnade i polisens byråkrati.

I bästa fall handlar det om inkompetens, i sämsta och troligaste fall om något betydligt allvarligare än så.(Oisin Cantwell,AB)

Om en islamistisk grupp utgjort hotet eller varför inte vänsterexremister hade då informationen om hotet tagits på allvar? Samhället underskattar det våld och den fara nazister kan åstadkomma. Så såg situationen ut på trettiotalet och så ser det ut idag.

-Det har ägt rum en gradvis och smygande normalisering av fascism, högerextremism och rasism .( Göran Greider)

-Myndigheterna blundar och bagatelliserar. Det såg vi inte minst i Kärrtorp igår ( Svensson)

Vi kan aldrig acceptera att nazister attackerar en demonstration så som de gjorde i Kärrtorp! Polis och  Säpo måste göra sitt jobb och skydda människor som utövar sina demokratiska rättigheter  i en manifestation mot rasism.

Lästips:  Statspropaganda mot demokratins spjutspetsar, Stefan Bergmark & Polisen förstår inte htet från högerexrema, Oisin Cantwell Rasistskandalerna rullar vidare i media, Jan-Inge Flücht & Varför gynnar DN nazisterna?  Martin Klepke

Media:Expo, SvD1234 5,SkD123,DN12
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,