Garbatella i Rom.

Det finns ett Rom utanför de  centrala delarna bortom Fontana di Trevi, Colosseum, Petrusplatsen  och Spanska trappan.

Efter en intensiv dag med sighseeing i antikens Rom avslutade vi med ett besök hos Jesper i Garbatella.  Ingen kan påstå att man sett Rom om man nöjt sig med att följa de utpekade turiststråken runt om i Centro Storico. I Garbatella  finns få turister.

Idag är Garbatella  inte längre en utpräglad arbetarstadsdel. Industriskeletten  som syns i bilden nedan vittnar snarare ett postindustriellt samhälle.

Här ute har Jesper sin lägenhet. Vi hade sett fram emot att sitta på en takterass i Rom och njuta av solnedgången.  Det bjöd Jesper oss på. Där blev vi kvar länge och njöt av värmen trots att kvällen började bli sen.

Det var på restaurangen jag gjorde upptäckten. Plånboken var som bortblåst. Hur det gått till har jag så här  i efterhand en aning om. På bussen  innan Metron  hände något som  jag borde ha sett upp med. En skicklig ficktjuv och några sekunders ouppmärksamhet.  Ett samtal till banken i Sverige och så var kortet spärrat. Gud ske lov för mobilen!   Som tur var hade jag bara  40 euro i plånboken resten av reskassan låg i tryggt förvar tillsammans med passet på hotellet.

Glad över att vi inte hade bil därute. Det var ont om parkeringsplatser varför folk parkerade i dubbla rader. Blir man instängd är det bara att hänga på tutan upplyste Jesper oss. En annan bilkutur och Jesper tänker efter några år i Rom som en äkta italienare. Tuta tills man kommer loss…jojo 🙂

Vi tog Metron tillbaks till centrum. För att slippa trassel med biljetter bör man ha  köpt en dagsbiljett. Det är inte ovanligt att automater krånglar. Hur som, vi kom tillbaks helskinnade  till Piazza di Spagna som fortfarande var full av turister trots den sena timmen.

Nästa dag väntade nya äventyr bla en stund i Trastevere på andra sidan Tibern.

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Fler bilder från vår kväll i Garbatella finns här.här. […]