En eftermiddag med gatufoto, bilder.

Sommarkul med kameran. Kurs i Gatufotografi anordnad av Henrik Mårtensson, medlem i Gatufoto Göteborg kunde jag inte motstå.

(Publicerades 24/7 2015 och ompostades 29/12 2018)

Det blev några intensiva timmar med tips och trix för att utveckla konsten i att ta bra gatufoto. Som enda novis i gruppen fanns mängder att lära av hjälpsamma kursdeltagare.

Några bilder har jag lagt under eventet. Inte de bästa men typiska för en nybörjare. Några kommer på flickr.com. Naturbilderna på mitt konto på flickr.com lär få konkurrens. Några gatufoton finns där redan. Ska bli kul att se om tipsen får mig att utveckla den här genren. Eller om intresset blir en sommarfluga som försvinner.

1.  Fontänen vid Bältesspännarparken.

fontänen

In och ut i fontänen för att undslippa vattendropparna.

vatten

Bild nr två skulle bli en motljusbild. Här måste jag ha missat hur kameran skulle ställas in. Gömde underexponera antagligen. Den insatte ser att jag förvandlat färgbild  till svartvitt. Fota i Raw måste jag bara testa! Frågan är om min programvara klarar av  att redigera det formatet.

statyn

 

Statyn med bältespännarna  har jag fotat tidigare. Den gången var jag noga med att se till att inte en enda människa slank med i bilden. Det  är fö en sida som än i dag har hög tittarfrekvens.

2. Trädgårdsföreningen

Akillen

Vi gick genom Trädgårdsföreningen, en av stans lungor. Bilden ovan är tagen mitt i parken. Kan tänkas att jag publicerar fler bilder därifrån. I så fall syns det HÄR.

3. Mot  Nordstan

vindihåret

 

Borde jag ha skurit bort herrarna? Kan tänkas att det bara är jag som läser in intrycket av att vara betittad eller rent av förföljd?(Uppdaterat:Tjaa, gubbarna är borta.)

cykelman

 

Det gäller att hålla i hatten när vinden smattrar på i Göteborg.

4. Nordstan

bråttomI Nordstan har de flesta bråttom, något som de här bilderna är tänkt att illustrera. Inställningen på kameran gav vår kursledare:slutartid runt 0,3s,en aning överexponerat och hålla kameran stadigt. Inte hade jag förväntat mig att dagen förutom tips om gatufoto skulle göra mig mer bekväm med min kamera.

bråttom1

Uppdaterat: Bilden nedan har jag beskurit annorlunda och ljusat upp något  jämfört med den jag la in i eventet. det är en bild som speglar min känsla då jag tvingas vistas under jord.

tunnelbesk

 

 

Till sist några bilder som ser ut som de jag brukar komma hem med.

Vi träffades vid Kopparmärra på Kunsportsplatsen, en välkänd mötesplats för göteborgare, där bilderna är tagna.Kopparmärra är göteborgarnas smeknamn på statyn som föreställer Karl IX på sin häst. Skulpturen är gjord till 88% i koppar.

Nyheten för mig blev att jag vågade mig på att testa att ha tidsförval som fast inställning.  Det har jag aldrig prövat då mitt trygghetsbås vid naturbilder, som jag vanligtvis ägnar mig åt, är att låsa fast bländaren.

bänken

En stunds avkoppling efter lunch.

statynpojk
Vetgirig grabb som gör mig nyfiken på vad han tittar närmare på.

koppartj
I väntan på fler kompisar?

 

——————————————-

Lite kuriosa.

Polska hejarklacken ledsagade av poliser gick igenom där vi stod. Kunde inte låta bli kameran. Inte visste jag då att det varit huliganbråk på Avenyn inför kvällens fotbollsmatch mellan IFK Göteborg och ett polskt lag. Bild och text i nytt inlägg HÄR.

 

Foto: Annarkia
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

11 comments for “En eftermiddag med gatufoto, bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.