Mitt hemmagym, foto.

Ett alldeles eget hemmagym, ett måste inför och efter knäoperationen.

Nu fattas bar en rulle för att sträcka ut och mjuka upp muskler och varför inte ett par hantlar.

Cykla utomhus är inte lämpligt i dagsläget då knät kan låsa sig och tom  fällas ihop. En obehaglig känsla som dessutom gör himla ont då benet måste dras i läge.

Det var just det fenomenet som fick läkaren att ändra sig och bestämma hel- istället för halvprotes.Kan bero på att knät efter operationen  endast bör böjas i max 90 graders vinkel   I dagsläget kan jag endast böja höger knä i 100 grader. Ortopeden tänker sig fixa bättre böj under operationen.Efter rehab ska protesen klara 130 grader men tyvärr  inte mer än vad mitt knä tillåter.

Frågan är om benvikterna är för tunga men det ger sig väl. Kan tänka mig att jag inte klarar någon vikt alls  efter operationen.

De flesta övningarna jag gör/ska göra kräver fö inga redskap. En stol, ett stabilt bord och en soffrygg fungerar bra.

Promenera gör jag och kommer jag att göra. Längtar efter att kunna gå i normal takt eller snabbare. Idag går det försiktigt och långsamt pg av det skadade knät. Det går iofs lite bättre med gångstavar som stöd. Glömmer dem oftast då jag hemma inte märker så mycket av att knät inte är funktionsdugligt. Jag har ingen värk i nuläget. Det är därför, tror jag, tankarna lätt spårar in på om det verkligen är nödvändigt att utsätta mig för ingreppet , smärtan och alla tunga mediciner därefter.

Foto: Annarkia

Andra om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments