Knästatus efter två månader.

Träningsläger med minicykel och övningar för att öka böjlighet och styrka.

Sjukgymnasten var nöjd. Bra jobbat sa hon. På 2 1/2 vecka har jag ökat böjligheten med 20 grader. Nya övningar och kraftigare ansträngning gav resultat.

Flexibiliteten i knät är trots allt inte okej. Godkänt tre månader efter operationen är 100-105 grader. Protesen klarar 130 och det är vad mitt ”friska knä” klarar. Mitt opererade knä stannar i bästa fall på 85 och på morgonen innan svullnaden satt fart 90 grader i nuläget. Nu blir det hårdträning med ytterligare övningar för att stärka muskler och flexibilitet.

En minicykel kunde jag inte motstå då den påverkar blodförsörjningen i knäna plus tränar böjlighet innan de tuffare övningarna. Fem pass om dagen med tio övningar plus cykling och ytterligare fyra övningar vid morgon- och kvällspasset. Rena rama träningslägret med andra ord.

Det påminner mig om några somrar för länge sedan som jag tillbringade på Malmahed, ett träningsläger för gymnaster. Då handlade det om volter, flickflack, upp och nedhopp på barren och träning på bom. Det var andra tider det.

Om tre veckor ska knät röntgas och  besiktigas av läkare på Mölndals sjukhus. Jag deltar ju i en studie där beprövad och ny protes jämförs. Det innebär flera uppföljningar om totalt fem tillfällen inom loppet av några år. Bonusen är just uppföljningen och  om protesen skulle krångla upptäcks det i tidigare skede och blir därmed lättare att åtgärda.

Andra om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
6 years ago

Tuff rehabiliteting! Hur lång tid tar ett ”träningspass”?

Annarkia
6 years ago

Har fått frågor om vikten påverkats av träningen. Svaret är ja. Har gått ner en storlek.

Maria
Maria
6 years ago

vad är det för skillnad på den op du gjort och den gamla sortens?