Vem ska ställas till svars?

  Vapen används i krig så också de svenska om nu någon till äventyrs trott något annat.

Svenska vapen användes i Irakkriget, på båda sidor visar de dokument som Wikileaks publicerat. Svensk lagstiftning när det gäller förbud att sälja till krigförande part och endast till länder som har ett försvar men ingen anfallsarmé  tycks vara  en dimridå. Vapen kan köpas och säljas vidare till krigsförande part och avtal med andra länder kan ge rättigheter till försäljning.   Vem har ansvaret för att lagen följs??

Utred anklagelserna om krigsförbrytelser

Wikileaks avslöjande om krigsbrott och vidrigheter som begåtts i Irak  mot fångar, civila och barn visar att Usa inte skyr några medel. Trots den amerikanska militärens kunskap om att brott mot krigets lagar begåtts dagligen har ingen ingripit

 Nobelpristagaren i litteratur  Harold Pinter sade i ett tal på Imperial War Museum 2004:

” Det ( USA) är fullständigt likgiltigt inför andras död och kommer att mörda dem som  vågar ställa sig i dess väg. Det är det mest fruktade, mest kraftfulla och mest avskydda nation som världen skådat”

 När  Pentagon och Hillary Clinton rasar mot Wikileaks bekräftar de den bilden som som Harold Pinter ger uttryck för. De försöker  förminska  de anklagelser om krigsbrott som riktas mot den amarikanska krigföringen i Irak .

 FN:s särskilde rapportör för tortyrfrågor Manfred Nowak uppmaning till Obama att starta en utredning stöds av Amnesty och Human Right .

Tidigare inlägg

Relaterat i media: DN, SvD,

Andra om , , , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anton
Anton
13 years ago

Amerikanska interventioner från Wounded Knee till Irak
http://academic.evergreen.edu/g/grossmaz/interventions.html