Torterare och soldater samma andas barn?

Vinna krig kan gå snabbt. Vinna freden är betydligt svårare.

Song My i Vietnam, Afghanistan, Irak, igen och igen, soldater som mördar civila.  Attacken mot civila i Bagdad är ingen engångsföreteelse. Liknande händelser upprepas igen och igen i Irak och Afghanistan,  Song My i Vietnam.

Träningsprogrammen för elitsoldater och soldater i fält  liknar de för torterare  -avvänjning och tillvänjning i syfte att inta ett agenttillstånd, lyda blint, ge upp sin medmänsklighet och avhumanisera en fabricerad fiende.

En indoktrinering i  automatiska mentala handlingar. Kriminella handlingar som ger jordmån för fler terrorister. Metoder som kan skapa artificiella neuroser som försvårar eller omöjliggör ett normalt liv i det civila samhället  för de soldater som återvänder från kriget.

Metoder som terroriserar oskyldiga och krossar freden.

”I juli 2007 öppnade amerikanska styrkor utanför Bagdad eld mot en grupp civila. Soldaterna färdades i helikopter och utgick från att människorna var beväpnade rebeller. Varför vet ingen. På filmen från överfallet, som släppts av sajten Wikileaks, kan man se hur personerna i lugn takt promenerar runt på stadens gator. Två av personerna bär på kameror som de amerikanska soldaterna misstar för vapen. Männen är fotografen Namir Noor-Eldeen, 22, och chauffören samt assistenten Saeed Chmagh, 40, anställda av nyhetsbyrån Reuters. Soldaterna beslutar sig för att öppna eld. Vapen riktas mot gruppen av människor och på filmen hörs en ung mansröst säga: ” ”Light em all up” ”Come on Fire!”(AB)

Enligt sajten Iraq Body Count så uppgår antalet dokumenterade civila dödsoffer idag till någonstans mellan 95,775 – 104,481.

Titta in på Wikileaks

Några som bloggat Jinge, Satmaran, Anders Mildner

Twitter om avslöjandet

Media: AB12 EX DN1234 SvD123,   New York Times GuardianWashington Post
Läs även andra bloggares åsikter omwikileaks collateral murder, , , , , ,

6 comments for “Torterare och soldater samma andas barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.