Tunnelseende som förblindar.

Gadaffis dagar är räknade.Upproret mot despoten fortsätter i oförminskad styrka trots det besinningslösa våld som beordrats av despoten.

[column width=”49%” padding=”1%”]

När slutstriden närmar sig antar EU och USA sanktioner och man kan ju fråga sig varför det dröjde så länge. Ord och sanktioner biter inte på en despot av Gadaffis kaliber. Många kommer att få plikta med sitt liv innan det här är över.  FN har redskap att agera om en humanitär katastrof är på väg. Kina lär stoppa ett sådant beslut med tanke på vad som hänt och kan hända i Kina. Många vänder sig mot en militär intervention med hänvisning till vad som händer i Irak och Afghanistan. Risken för en ockupation och att upproret ska förknippas med USA kan stoppa hela demokratirörelsen i Arabvärlden sägs det.    Personligen känner jag mig tveksam.  Säkerhetsstyrkorna har knackat dörr och skjutit på allt som rör sig. Läget är prekärt. Historien visar å andra sidan att det är lätt att vinna krig men betydligt svårare att säkra freden. Situationen och utvecklingen i Irak och Afghanistan avskräcker. Om USA skulle  stjäla revolutionen vore det förödande.

Skandalöst ställningstagande

Fidel Castro och Hugo Chavez I Venezuela  och som det verkar Daniel Ortega i Nicaragua, ska ha uttalat stöd för Muammar Gaddafi. Stämmer det att de ställer sig på en galen diktators sida mot folket är det en ren och skär skandal. Gadaffis antiimperalistiska ambitioner är av inget värde i ljuset av de brott han begått och begår mot den egna befolkningen.

[/column]
[column width=”49%” padding=”1%”]

Upproret i Libyen är precis som i Tunisien och Egypten  sprunget ur ett folkligt missnöje mot decenniers diktatur och ofrihet.

Det är inte västvärlden som startat upproret i Libyen, det är ett folkligt, revolutionärt uppror precis på samma sätt som upproren i Tunisien och Egypten varit det. De tre latinamerikanska ledarna har helt klart hoppat i galen tunna med sina ställningstaganden för Ghaddafi.  (Svensson)

I spetsen för upproret går de unga. De har fått nog och har inte tålamod att vänta på bättre tider.

Bloggat: Jinge, Röda Malmö, Svenssson, Steve Lando

[/column]

[end_columns]

Mer i media: Svd1, DN1, VG ,Ex

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Annarkia, K & Å, Borgarmedia: SVD, VG, AB1, 2, 3, 4, 5, 6, HD, Läs även andra bloggares åsikter om […]

Torwald
Torwald
13 years ago

Bildt vet som regel vad ha gör eller säger. Kan ibland vara fel men ofta inte!

Morgan
Morgan
13 years ago

Det har blivit en väldig hype om att Castro, Chavez och Ortega skulle stödja Gadaffi i den situation som nu råder i Libyen. Har efter noggranna efterforskningar inte kunna hitta någon vettig källa som stöder detta.Castro själv varnar i sin blogg för en eventuell USA-ledd militär intervention i Libyen och hänvisar till Irak och Afganistan.

boulesjevik
13 years ago

Morgan: Det finns väldigt många källor, exempelvis Granma, TeleSur och sajter av sandinister.
Det är vad dom själva säger vi utgår ifrån. Inte hörsägen. Det är såklart tråkigt att du inte hittat källorna själv, men ibland får man anstränga sig lite.
Här refereras till källor:
http://www.socialism.nu/showpost.php?p=196970&postcount=25
Och här, specifikt med avseende på Daniel Ortega, som är den som stödjer Gaddafi allra tydligast:
http://www.socialism.nu/showpost.php?p=197105&postcount=131

trackback

[…] annarkia skriver om vissa länders bisarra stöd till diktatorn. […]