EU oroar sig för flyktingar medan Tripoli förblöder.

Gadaffi tar till Al Quaida kortet för att i ett sista försök skrämma väst. Cecilia Malmström försöker förvilla och lägga locket på flyktingavtalet med Libyen.  EU oroar sig för flyktingströmmar och  Carl Bildt förhärligar sin vägran att ta ställning mot Gadaffi  Han förlöjligar sig själv genom att säga att han inte tar ställning för någon klanledare. Helt oberörd av att det inte handlar om någon klanstrid utan en diktators attack på sin egen befolkning. Ta ställning mot  en despot, en mördare och ställa sig på offrens sida borde inte vara så svårt. Som Robin Zachari skriver -Alla sågar Bildt utom Bildt själv.

Under tiden förblöder Tripoli. Våldsamma strider rapporteras starx utanför Tripoli och legosoldater skjuter på allt som rör sig.  En humanitär katastrof rullar fram utan att det internationella samfundet agerar med annat än fördömanden och hot om sanktioner..  Än en gång.

Lästips:

Media: AB1, Svd1, DN1, GP

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

 

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
kll
kll
13 years ago

Dessa legosoldater bör man leta upp genom databaser den dag regimen i Libyen faller och ställa dem inför rätta. Livstid fängelse skall alla legosoldater ha.

Vad gäller sveriges roll i detta: Man har visat hur lite mänsliga rättigheter betyder. Det enda som är viktigt är att få ut svenskarna och att begränsa flyktingströmmen. Tragiskt men sant hur våra folkvalda agerar att man skäms.

Babbi
Babbi
13 years ago

troll
se kommentarsreglerna! /annarkia