Vätterisen släpper greppet?

För andra dagen i följd pendlar termometern runt 0 grader med några minusgrader om natten.

Kan bara hoppas att den värsta vinterkylan är på väg bort . Är så evinnerligt trött på mössa, halsduk och tjock tröja.

Våren kommer senare i år säger SMHI. I Jönköping extra sent då Vättern har ett istäcke på minst 15 centimeter. Med blåst och plusgrader kan isen snabbt gå upp. I går fastnade sex personer på ett isflak när de hade oturen att hämna på fel sida av sprickan i isen.

Det har inte skrämt de Jönköpingsbor som varje dag spänt fast långfärdsskridskorna och gett sig ut på isen.  De flesta tar det lugnt medan några anser att tjusningen ligger i att man faktiskt kan köra ner i en råk och hamna i vattnet.

Min rädsla för isen håller på att släppa. Varje dag ser jag folk på isen från mitt fönster och jag tar allt som oftast en promenad vid stranden.  Det är ju så rädslor och fobier nöts bort. Man vänjer sig. Halva familjen  tar sig också ut på isen så snart tillfälle ges. Gå och ängslas över att någon ska dratta i håller inte i längden. Så vem vet nästa gång isen lägger sig köper kanske även jag ett par långfärdsskridskor?

I Göteborg är det ishalka på trottoarerna. Där kanske det är säkrast att spänna fast skridskorna så fort man går utomhus?
Lästips:Södra Vätterns långfärdsskridskoklubb
Idag var i alla fall min kamera ute på isen. Alltid en början. 🙂

foto: Morgan

DSC00026

foto: annarkia

Lästips:Södra Vätterns långfärdsskridskoklubb
Media: AB DN
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Inga Magnusson
13 years ago

Oj, ligger hela Vättern också!? Vänern har frusit till i sin helhet och det är tydligen inte varje år. Jag har en känsla av att det påverkar klimatet runt sjön så att man får några grader kallare. Kanske så också hos Er?

Jag har inte gillat att gå på isar förr, men nu har jag vant mig och vi åker ibland spark, ibland skidor på vår sjö Östra Silen i Värmland. Men jag får erkänna att jag har både flytväst och isdubbar, lite skämmigt är det förstås!

Ha en bra söndag!