Vedergällning hör inte hemma i en rättsstat.


Tre tonåringar försvinner på väg hem till sin bosättning vid Hebron. Ett illdåd som satt israelisk militär och säkerhetstjänst på fötter och drabbat palestinierna inte bara i Hebron.

Knapphändiga notiser i svensk media gör det svårt för oss att förstå och tolka vad som händer.

Igår hittades tonåringarna mördade i närheten av den plats de försvann. I natt bombades Gaza, en sextonåring i ett flyktingläger i Jenin sköts och dödades av israeliska kulor. Två hem sprängdes efter misstanke om att det var gärningsmännens hem. Dessförinnan nattliga räder och fängslande av män som ansågs ha det minsta samröre med Hamas…Är det den sanna berättelsen av vad som försiggår medan vi sitter längst bak och med hjälp av svensk media försöker förstå vad som sker?

Kollektiva bestraffningar, fängslande, hussprängningar och dödande skott utan föregående rättslig prövning skapar skräck och hat. En statsterrorism som bereder vägen för en  vedergällning utan slut.

Uppdaterat
Nathan Shachar skriver nu i DN :

Hur har det drabbat palestinierna på Västbanken?
– I flera veckor har vartenda palestinskt samhälle genomsökts efter terrorister, vapen och de bortförda ungdomarna. Fem palestinier har dödats av soldater under sammanstötningar. Pengar och dyrbarheter i Hamas-relaterade hem har konfiskerats. Många hem som uppenbarligen inte har något med Hamas att göra har ödelagts fullkomligt, tydligen som någon sorts varnande exempel, kanske i hopp om att vända palestinsk opinion mot Hamas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


2 comments for “Vedergällning hör inte hemma i en rättsstat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.