Freudiansk felhandling av alliansen?


Tänker Alliansen göra avbön efter att ha demolerat den svenska välfärdsmodellen?

allAlliansens nya logga är på fullaste allvar. En Freudiansk felhandling av modell större.

På Alliansens hemsida möttes besökarna fram till nyligen av en stor bild på Alliansledarna. Under bilden låg logotypen på en flagga – som dock var en aning vikt.

Istället för ”Alliansen” stod det ”Asen”.

Senare under torsdagen ändrades Alliansens logga på sajten till ett enkelt ”A”.(AB)

Kommer nu ett stort A för all framtid att associeras med Asen=de fyras gäng i Alliansen? Ett samhälle och i det här fallet en regering döms alltid efter hur de svagaste behandlats.

Eftermälet i historieböckerna kommer inte att bli nådig. På mindre än ett decennium lyckades Reinfeldt och Co montera ned socialförsäkringarna samtidigt som jobbskatteavdragen  skapade ökande klyftor och fler hamnade utanför. Idag tvingas svårt sjuka på den öppna arbetsmarknaden, ett företag som är dömt att misslyckas på förhand med utförsäkring och försörjningsstöd som inkomstkälla. Detsamma gäller de som förlorar jobbet. A-kassan gjordes svindyr varför många hoppade av för att klara försörjningen.  Hur kunde detta ske?

Med nyspråk och socialdemokratisk retorik har de fyras gäng blåst Sverige.Rena bondfångeriet och politiskt svindleri skriver Mattias Hagberg i en recension av två debattböcker: Reinfeldtskoden och Björklundseffekten.

Vore det inte på plats att samtidigt syna oppositionen som inte lyckats ställa regeringens politik mot väggen. Socialdemokraterna har istället med Stefan Löfven i spetsen ägnat kraften åt triangulering och sig i sidled med moderaterna.Lyckats är måhända helt fel val av ordningen. Kanske är det så att det saknas vilja att i stället lägga sig skavfötters med moderaterna och deras nyliberala experimentverkstad?

Låt oss trots allt hoppas att Alliansen missar tåget trots Löfvens haltande spurt och triangulering!

Media: DN1234,SR,SvD12,Dagens Arena & M Moberg & P Johansson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
T Lindholm
T Lindholm
9 years ago

Jag tror främst att man har fått Svensson att hålla sig på ” mattan ” genom de upprepade Jobbskatteavdragen, ( girighet ingår i människans natur högst påtagligt ) samtidigt som det massiva vurmandet av den Högervridna Median i Sverige till Reinfeldt Regeringens hjälp, har stor betydelse. Man har helt enkelt undanhållit avgörande Fakta i den Svenska Median, som skulle ha varit förödande för Reinfeldt Regeringen.
Men nu när” Borgarbygget” mer och mer blir avslöjad , finns det ingen återvändo, inte ens med lögnernas hjälp.

Morgan
Morgan
9 years ago

Bra punkt om S. Det lutar mer och mer åt en S +M regering.