Sätt kraft bakom orden!

Israel har kollektiv skuld som strategi skriver Pierre Schori, Marianne Lindberg De Geer och Mikael Wiehed.  Missa inte den artikeln som är ett svar på Silbersteins anklagelser om antisemitism.

”Gazakriget skulle inte ses som en del av en övermäktig kärnvapenutrustad militärmakt som under åratal har järnhårt blockerat Gaza och ohejdat koloniserat Västbanken. Nej, kriget var ett led i västs globala kamp mot terrorismen och det iranska hotet. När så kriget startade, hamrade en global armé av diplomater, lobbyister, bloggare och pro-israeliska grupper, med hjälp av video och YouTube, in budskapet, att trots att Israels militär dödade och sårade tusentals civila, var det Israel som var offret.

Samma ”You Tube-strategi” har vi bevittnat efter dödsskjutningarna mot Ship to Gaza. ”(SvD)

Vi har  har vant oss vid att Israel och Israels megafoner tar till antisemitvapnet så snart kritiska röster höjs mot den israelsika statens agerande. Vi har vant oss vid att den israelsika staten lägger locket på och använder censur för att få full kontroll över informationen närhelst det passar dem. Det var precis det som hände vid den blodiga och illegala attacken på Ship to Gaza då nio civila sköts ihjäl och många skadades svårt. Journalister förvägrades rapportera. Allt material beslagtogs och Israels propagandamaskineri började skicka ut sin version av händelsen. Bilden om fredliga israeliska soldater som anfölls av blodtörstiga jihadister kablades ut över världen.

Nio mördade civila, bilder och intervjuer med de som överlevt israels våld kan inte suddas ut. Våldet och övergreppen  kan inte döljas med hjälp av förnekelse och lögner.  FNs vädjan om en internationell oberoende utredning tillbakavisas av Israel.  Så gör man inte såvida man inte har något att dölja.

Radioprogrammet Medierna har granskat Israels propagandakrig och hur svenska medierna okritiskt återgett israelisk propaganda.

Nu bestraffar Israel även sina egna kritiker.

Den israeliska parlamentsledamot som var passagerare på fartygen mot Gaza fråntas nu sina rättigheter som ledamot i det israeliska Knesset.

Kollektiv bestraffning ett brott mot folkrätten.

Blockaden av Gaza är inget annat än en kollektiv bestraffning av en befolkning som i ett demokratiskt utlyst val valde fel regering. Blockaden i sig skapar en humanitär katastrof och är ett klart brott mot folkrätten. Piratattacken mot Freedom flotilla kan inte förbises, förtrycket mot palestinierna och blockaden mot Gaza måste upphöra.  Nu måste världssamfundet agera det räcker inte med ord.  Bojkotta Israel .

Bloggat: Motbilder, Jinge, Mullvaden,

Media ab123, svd1234, ex1,dn1234, antiwar.com

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant

9 comments for “Sätt kraft bakom orden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.